Tak já si před dvěma měsíci přivezl z Rakouska Octavii Combi 1,8T Elegance r.v.2003, najeto bylo 103tis. km. Vyšla mě na 156 tis. Kč Chtěl jsem přímo tento motor a jsem maximálně spokojený. Přecházel jsem z Nissana 2,0 benzín a naftu jsem nechtěl v žádném případě. Ročně najedu asi 15.000 km a chci se občas sportovně svézt a bezpečně předjet. S TDI jsem občas jel a je opravdu hlučný. To tady ten 1,8T je neskutečně tichý, při běžné jízdě podle předpisů vlastně není třeba točit víc jak 2,5tis otáček. Vlastně skoro ani nevím, že to auto má motor. Ozývá se až nad 3 tis otáček. Kolem 5-6 tis. má hezký sportovní zvuk. Pokud jde o moje zkušenosti se spotřebou, tak za ty dva měsíce jsem ujel 3800km při průměrné spotřebě 6,9 dle PP, podle tankování to vychází asi 7,2. Je ale fakt, že jezdím spíš klidně podle předpisů, to víte 4 body už jsou pryč, ale občas mi to taky ujede. No není se co divit, táhne nádherně a když jí občas vytočím k omezovači, tak je to úplná raketa. Jen pro názornost cesta do Alp na lyže 500km 3 lidi + plný kufr (bez rakve, lyže se vešly do kufru
)) ) tam dálnice 130km/h spotřeba 7,4 a cestu zpět pršelo + sníh dálnice 100-110km/h spotřeba 6,1. Vše dle PP. Za TDI bych tedy rozhodně neměnil.
Jinak dojezd na plnou nádrž do rozsvícení rezervy je u mě asi 680km. Dalších 100 to ujede na rezervu.