citácia:
reakce na: Filip0001, 25.04.2019 22:53 (Dobrý den,Za cca 3 měsíce budu ...)
Za třicet tisíc je to taková ruská ruleta s dobře nabitou zbraní...
Takže, za třicet se auto koupit dá. Ale nebude v bůhví jakým stavu, o spolehlivosti nemůže být řeč. Bude to stará vrána, která může x let jenom jezdit. Taky to může být auto na kterým se budou srát blbosti, který auto nezastaví a dají se opravit doma, ale je to značně otravný. A taky může za měsíc jít úplně do kopru.
Je ti 18, pojistka nebude zadarmo, první servis polkne minimálně dvojku. Pokud to bude mít rozvody řemenem a budou třeba brzdy na výměnu, tak si v tom za deset ani nevíš jak. K tomu gumy, nějaký peníze si vezmou úřady na přihlášení...
Já koupil dva roky zpátky auto za 27 tisíc a když budu počítat veškerý servis a pojistky, tak se obávám, že včetně nákupu jsem v tom za kiliána (ale jsou tam věci který se dělaly hlavně pro klid - cca tak za 20tkč). A to si některý prkotiny zládám udělat sám. Jinak jenom nákup, přihlášení, pojistka a první servis 50 tisíc... A to jsem nemusel šáhnout na brzdy, podvozek a vyhýbají se mi problémy s korozí...
Hledej něco malýho, co se bude schopný pohnout i s menším motorem. Takže budeš mít menší spotřebu, levnější pojistku a menší auta mají obecně levnější díly. Taky hledej něco, co nemá problémy s korozí. Dobře by mohlo fungovat Clio druhé generace. Ale za tuhle cenu hledej cokoliv, nehleď na značku, ale na stav. Hledej mezi známýma a v soukromé inzerci. Pokud ti majitel dokáže říct jak se k autu choval a jak ho servisoval poslední dva roky, může to fungovat.
Ale pokud má někdo spolehlivý auto se slušnou spotřebou, tak ho za 30 tiscí z ruky nedá, to prostě nemá smysl...