olaf napísal:
Tak tak vy kozomrdi
Nemám sice zkušenosti s Fabii SDI, ale zato mám přes čtyři roky Cordobu se stejným motorem a machři, co tady tenhle motor zavrhují, mají doma tak maximálně ojetou stodvacku na špálkách.
Zatím nejnižší průměrnou spotřebu na delší trase jsem naměřil kolem 4,2 - 4,3 l/100 km. Nad průměr 5,5 l/100 km jsem se ještě za celé čtyři roky nedostal, a to ani v zimě. Jinak, co se týče dynamiky, tak rozjezdy nejsou nic moc, ale pokud se člověk naučí držet motor v patřičných otáčkách, kde je maximální točivý moment, tak rozhodně není brzda provozu. V papírech mám napsánu maximálku 165 km/h, ale s přehledem jsem se už dostal přes 170 km/h, a to jsem ještě nebyl s plynem na podlaze a určitě jsem nejel z kopce. Jenže mám na autě 13 kola a rychlosti nad 150 Km/h už jsou tak trochu o hubu, protože auto má tendenci plavat. Maximálka v papírech neznamená, že auto není schopno jet více. Po technické stránce jsem s autem neměl jediný problém.
Tenhle příspěvek je jen a jen moje zkušenost a můj názor a nikoho tady o ničem nehodlám přesvědčovat. Kdo je ochoten něco slevit z jízdní dynamiky, a tím pádem i ušetřit na servisních a provozních nákladech, ať jde do SDI. Ostatní ať se poohlédnou po něčem jiném.