Zvirak napísal:
citácia:
Jízdní vlastnosti díky chiptuningu zdaleka převyšují možnosti benzínových atmosfér
Tak tenhle blud mě opravdu dostal. Pán asi myslí tou atmosférou favorita, kterého vlastnil předtím.Jízdně a motoricky patří fabia někam k průměru (z vlastní zkušenosti je řadím k podprůměru)Evidentně v silném nebo alespoň průměrně silném autě autor zjevně nikdy nejel. To by potom takovou blbost nevyplodil. Spíše bych tipoval na věk okolo 20-ti let a proto ta nadšenost pramenící z nezkušenosti.Zvlášt, když napíše do negativ žárovky a absence jakékoli relevantní informace v celé recenzi to potvrzuje..
Viděl bych to tak že pisatel to myslel ve vztahu k benzínové 1,4 bez turba. Tam to sedí dokonale, to tříválcové tdi s fabií celkem jede. 1,4 63Kw benzín je líná veš díky emisím a u jiných značek to neni lepší. A to tdi se nesype, prakticky vůbec. Jen to chce vydržet ten hluk, mě osobně by to velmi vadilo. Nové 1,4tdi už je jiná liga, výborný motor. Na tříhrnek diesel i kultivovaný.
Ve firmě má kolega dokonce polo 1,2tdi na denní dojíždění 70km do práce (po dálnici!!!) a motor kterému jsem se smál velmi překvapuje. Tak do 130 je i slušně utlumený.