0
späť

diskuze k tématu: Hyundai Accent 1,4i

kategórie zaradenia témy: česká vozidla
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 19.02.2007 14:24, RE: Korejec
zigi napísal:
To Peet: To máš jedno, stejně bych do motoru nikdy svinstvo typu long life nenalil!
Normální olej cca 5l stojí 1200Kč, pokud nekoupíš Mogul a to já bych nedoporučoval, Filtr další kilčo, to máš 1300Kč jen za materiál bez práce.
Pochybuji, že v škodovce za 1800Kč vymění olej, možná ti tak skontrolují hladinu a popř doplní,ale že budeš 30t km jezdit na ten samej, to už nezjistíš!
No nevim koik stoji originalni filtry na skodovku, ale druhovyroba typu autokelly stoji okolo 100 kc a vic, takze original bude stat tak 200 a vic, takze ta cen aprohlidky je orpavdu nejak divne nizka
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 19.02.2007 15:31, Oleje
Nevím, ale podle mě je plně dostačující olej Texaco Havoline Extra 10W40, ted jsem ho kupoval (5l balení) za 638 Kč + filtr 82 Kč (ty filtry bych moc neřešil, dělají se už tak unifikované že se v podstatě rozlišují už jen pro benzín/pro naftu a já za no name dal 82 Kč. Nevím, ale mám lepší pocit když si (u ojetějšího auta) olej vyměním sám, mám jistotu!
A ne abych si např. u škodovky zaplatil 2 litry za to že mi tam nalejou nějakej ze sudu za 200 kč (pokud vůbec má tu cenu)..osobně jsem kupoval jeste nedavno do stare š125l u mechanika z barelu (cca 20l barel) točenej olej M7ADX za 42 kč/litr a to to byl většinou BP nebo i Shell..kolik stojí u pumpy i blba M6AD nebo M6A(na mazání lišty motorové pily), tak nad tím zůstává rozum stát:)
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 19.02.2007 15:34, RE: Oleje
Tom napísal:
Nevím, ale podle mě je plně dostačující olej Texaco Havoline Extra 10W40, ted jsem ho kupoval (5l balení) za 638 Kč + filtr 82 Kč (ty filtry bych moc neřešil, dělají se už tak unifikované že se v podstatě rozlišují už jen pro benzín/pro naftu a já za no name dal 82 Kč. Nevím, ale mám lepší pocit když si (u ojetějšího auta) olej vyměním sám, mám jistotu!
A ne abych si např. u škodovky zaplatil 2 litry za to že mi tam nalejou nějakej ze sudu za 200 kč (pokud vůbec má tu cenu)..osobně jsem kupoval ...
chtěl jsem napsat, že je plně dostačující NAPŘ. olej Texaco Havoline Extra 10W40 a jemu podobné..Pokud nejde o ztrátu záruky nebo předepsanou normu např. VW 505 apod. tak mi to přijde dávat do staršího motoru drahé oleje úplně zbytečné..to Vám potvrdí každý odborník na paliva a maziva..Je to jen a jen o tom, že dáte někomu vydělt:)
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 19.02.2007 16:18, RE: Oleje
Tom napísal:
chtěl jsem napsat, že je plně dostačující NAPŘ. olej Texaco Havoline Extra 10W40 a jemu podobné..Pokud nejde o ztrátu záruky nebo předepsanou normu např. VW 505 apod. tak mi to přijde dávat do staršího motoru drahé oleje úplně zbytečné..to Vám potvrdí každý odborník na paliva a maziva..Je to jen a jen o tom, že dáte někomu vydělt:)
Souhalsim se specifikaci oleje, ja osobne kupuji rozlevany, vyjde velmi levne a ma specifikaci a doporuceni pro ruzne typy znacek od VW, az po prsche, zalezi jaky typ si vyberete, oni to kupuje po sudech a ceny jsou orpavdu velmi priznive. Jestli to nekoho zajima tak zksute www.ekolube.cz
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 19.02.2007 16:37, To je ale švanda...
Z těhle dvou Škodu, to ano, ale jinak jsem se pobavil. Luxusní vzhled palubky u fabie (konstruktér měl v ruce jenom sekeru), perfektní nastavení neuvěřitelně přeposilovaného posilovače... Jinak sedan se mi líbí z estetického hlediska nejvíc, ale ta praktická využitelnost ve srovnání s kombíkem je zoufalá.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 19.02.2007 20:49, RE: Korejec
Tonny napísal:
A nebo že by se jen na auto koukli bez materiálu a práce ?????
Olej castro prote 807,-Kč,
filtr olejový 83,-Kč
kroužek těsnící 4,-Kč
Letní směs do ostřikovačů 22,5Kč
kluzná pasta 12,-Kč
čistič brzd 11,-Kč
HLS mazivo sprej 11,-Kč
Lepidlo loctite 12.70Kč
Materiál celkem 966.10Kč
služby celkem 609.40Kč
částka k úhradě 1 875,-Kč
Auto servisuji u Autoracek Pelhřimov,možno ověřit telefonem
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 19.02.2007 20:52, RE: Oleje
mufik.martin napísal:
Souhalsim se specifikaci oleje, ja osobne kupuji rozlevany, vyjde velmi levne a ma specifikaci a doporuceni pro ruzne typy znacek od VW, az po prsche, zalezi jaky typ si vyberete, oni to kupuje po sudech a ceny jsou orpavdu velmi priznive. Jestli to nekoho zajima tak zksute www.ekolube.cz
Jo a mimochodem, olejicek je moc dobrej i na jine veci, kdyz si dva kluci hrajou!
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 19.02.2007 23:16, olejíček pomocníček
A ještě je olejíček dobrej, když chceš vojet třeba vejfuk nějakýho pěknýho amg či m5, hmmmmm, nic lepšího neznám.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 20.02.2007 12:10, RE: Korejec
Fanda napísal:
Olej castro prote 807,-Kč,
filtr olejový 83,-Kč
kroužek těsnící 4,-Kč
Letní směs do ostřikovačů 22,5Kč
kluzná pasta 12,-Kč
čistič brzd 11,-Kč
HLS mazivo sprej 11,-Kč
Lepidlo loctite 12.70Kč
Materiál celkem 966.10Kč
služby celkem 609.40Kč
částka k úhradě 1 875,-Kč
Auto servisuji u Autoracek Pelhřimov,možno ověřit telefonem
Plně souhlasím, cena je správná !!!
Mám R. Megane r. 98 -výměna oleje a filtru - 10W 40 za 990 kč i z DPH!!! Značkový servis Renault.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 20.02.2007 13:09, RE: Korejec
Fanda napísal:
olej castrol prote množství4,50 cena807 bez dph,vypisuju z danového dokladu.
Tak to je ten tvůj servis Škoda, asi nějaká charitativní nadace. V Ústí nad Orlicí je servis a autosalon Janák a to jsou teprve zloději! Známému dokonce naúčtovali nový startér a přitom zjistil, že mu ho vůbec neměnili. Jo a mohl bych ještě vědět, co měnili v tom tvém servisu Škoda, za těch 1500,-?
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 20.02.2007 14:55, RE: Korejec
Šakal napísal:
Tak to je ten tvůj servis Škoda, asi nějaká charitativní nadace. V Ústí nad Orlicí je servis a autosalon Janák a to jsou teprve zloději! Známému dokonce naúčtovali nový startér a přitom zjistil, že mu ho vůbec neměnili. Jo a mohl bych ještě vědět, co měnili v tom tvém servisu Škoda, za těch 1500,-?
Vyměnili pouze olej a olejový filtr.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 20.02.2007 14:59, RE: Korejec
marek napísal:
Plně souhlasím, cena je správná !!!
Mám R. Megane r. 98 -výměna oleje a filtru - 10W 40 za 990 kč i z DPH!!! Značkový servis Renault.
Ja nevim, ta cen au renultu, nerikam ze to neni pravda, ale ja kupvoal Mogula, 550kc za 5 litru, filtr palivovy a vzduchovy 200 za oba plus prace 350, takze jsem na 1100 a to je neznackvoy servis. Nevim jestli jsem udelal spatne nebo dobre, napsite kolik vas lidi stoji olej, filtry a prace? Hodne lidi totiz meni pouze olej a filtry uz ne. Jelikoz ja u punta nemam palivovy filtr tak menim jen olejovy a vzduchovy ted menim prve po 50 tis. Takze jinak koupim pouze olej a olejovy filtr. Do seatu TDI ktery je v rodine olej 4 litry, palivovy, olejovy filtr a obcas vzduchovy.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 20.02.2007 15:29, RE: Korejec
mufik.martin napísal:
Ja nevim, ta cen au renultu, nerikam ze to neni pravda, ale ja kupvoal Mogula, 550kc za 5 litru, filtr palivovy a vzduchovy 200 za oba plus prace 350, takze jsem na 1100 a to je neznackvoy servis. Nevim jestli jsem udelal spatne nebo dobre, napsite kolik vas lidi stoji olej, filtry a prace? Hodne lidi totiz meni pouze olej a filtry uz ne. Jelikoz ja u punta nemam palivovy filtr tak menim jen olejovy a vzduchovy ted menim prve po 50 tis. Takze jinak koupim pouze olej a olejovy filtr. Do seatu TDI...
Vloni v rámci letní prohlídky jsem nechal v ostravském autorizáku měnit olej + filtr, brzdovku a zpětný ventil předních ostřikovačů. Celková cena po slevě 25 % (akce v rámci té letní prohlídky) byla 2086,- Kč. Pro zajímavost - litr oleje (Control Light) stál 226,- Kč (do auta 4 litry), brzdovka stála 167 Kč, práce mechanika 571 Kč/h (účtováno 1,5 h). Ceny jsou s DPH.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 20.02.2007 17:20, RE: Korejec
Giorgio napísal:
Vloni v rámci letní prohlídky jsem nechal v ostravském autorizáku měnit olej + filtr, brzdovku a zpětný ventil předních ostřikovačů. Celková cena po slevě 25 % (akce v rámci té letní prohlídky) byla 2086,- Kč. Pro zajímavost - litr oleje (Control Light) stál 226,- Kč (do auta 4 litry), brzdovka stála 167 Kč, práce mechanika 571 Kč/h (účtováno 1,5 h). Ceny jsou s DPH.
Dobré by asi bylo říci, že to byl autorizovaný servis Fiat. :)
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 20.02.2007 23:01, RE: Korejec
mufik.martin napísal:
Ja nevim, ta cen au renultu, nerikam ze to neni pravda, ale ja kupvoal Mogula, 550kc za 5 litru, filtr palivovy a vzduchovy 200 za oba plus prace 350, takze jsem na 1100 a to je neznackvoy servis. Nevim jestli jsem udelal spatne nebo dobre, napsite kolik vas lidi stoji olej, filtry a prace? Hodne lidi totiz meni pouze olej a filtry uz ne. Jelikoz ja u punta nemam palivovy filtr tak menim jen olejovy a vzduchovy ted menim prve po 50 tis. Takze jinak koupim pouze olej a olejovy filtr. Do seatu TDI...
Mogula? Setris na nespravnom mieste....
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 06.03.2007 00:31, RE: Korejec až nakonec
Petr napísal:
Raději bych si připlatil za tu Fabii ! ! !
Accent určitě není moc špatný, ale stále má oproti Fabii, která je navíc o osm let starší, co dohánět.
fabia je fakt lepsia,ale iba pre debilov
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 09.03.2007 11:03, RE: Korejec až nakonec
andrej napísal:
fabia je fakt lepsia,ale iba pre debilov
Jazdil som služobnou Fábiou, a kúpil som si Accenta a neľutujem. Priestranné, komfortné, dobrý motor. Do Fábie som sa "obliekal", ale nič proti nej. Proste H-čka sú už viac ako v pohode.
reagovať
1 2

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.