Piatok 24.03.2006 20:46,
Zkušenosti s Toledem
Jezdím už s druhým Toledem (nejdřív rv. 97), teď rv. 96, dohromady jsem za 6 let najel s oběma asi 250tkm.
Dojmy z jizdních vlastností: pohodlné a prostorné auto (a hlavně kufr), plná výbava za skvělou cenu, vnější design na tak staré auto v leččems aktuální, ale interiér je už hodně starý. Hlučné auto (motor, skřípání, aerodynamický svist nebo netěsné okna?), v zatáčkách se naklání, je z toho nepříjemný pocit, ale drží (což se nedá říci o Meganech, Feliciích...). Netáhne odspodu jako benzin, ale až se spožděním (po zapnutí turba). Dlouhodobá spotřeba kolem 5l. (v zimě 5,5l), na dálnicích 6-7l (při 150km/h), mimo obec jezdím často pod 4l, ale to když jedu s kamiony, pár krát i pod 3l !!! (při úseku 30km).
Nutné výměny: rozvodový řemen (á 60tkm), napínací kladka (á 120tkm), tlumiče (á 150tkm), naftový filtr - neljépe min. 1x ročně.
Časté závady: otevírání zadních dveří (sloupky měním každý rok), v zimě stálé problémy se spodním plastovým spoi¨lerem, už 3x jsem urval plíšek, který spojuje dveře s karosérií, 3x vyměněné ovládání větrání, 1x výměna alternátoru.
Doporučuji pro jízdy mimo město, i dlouhodobé, nejlépe samému (protože si pustíte rádio a zvýšená hlučnost Vám až tak nevadí - zní to srandovně, ale je to tak).
Co s ním jezdím, tak kdybych se měl vrátit zpátky (do r. 2000), tak bych zase vybral Toledo (s plnou výbavou), a to jsem vybíral z a pokud jsem měl možnost, tak jsem v průběhu těch 6 let srovnával s tehdy cenově srovnatelnými: Opel Vectra, Ford Mondeo, VW Vento, Passat B4, Audi 100 - vše s motory TD nebo TDI.
Chce to sice si zvyknout na některé věci (průběh výkonu, hlučnost, naklánění), ale pokud motor šetříte (nepřetáčet za studena, nechat na volnoběhu po delší větší zátěži), tak je to skvělé auto za skvělé provozní náklady. Turbo jsem neměnil ani jednou a ani váhu vzduchu.
Někde jsem četl srovnání s Oktávkou, něco jsem s ní taky najezdil, i s benziny, ale můj názor je, že oktávka je pěknější balení podobných jízdních vlastností s o něco dražším provozem.
Takže doufám, že jsem někomu alespoň trochu pomohl.
reagovať