sony napísal:
Renaulta mám a nedám na něj dopustit.Z toho seznamu bych si vybral Lagunu.Když se o ní budete dobře starat , jezdit pravidelě na servisní prohlídky, tak vám vydrží.
Je to jenom můj názor a moje zkušenost.Jsem s Renaultem velmi spokojen.
Plný súhlas. Laguna 1 je perfektny voz. Doma máme 2ks Laguna - RXE 1/96 a RXE 12/96. Jedna je 2.0S (16V Volvo) a druha je 2.0i 8V. Lagunku 2.0S mame od nova, momentalne ma najazdených cca 210.000km bez poruchy. Akurat raz odislo palivove cerpadlo a radiator kurenia - inak bez problemov - iba olej, filtre, naplne a teraz prvy krat vymena brzdovych kotucov. Spotreba sa pohybuje s klimou dlhodobo cca 8,5litra.
Lagunu 2.0i 8V mame vyse roka, ma na tachometri 119.000km, predpokladam vsak stoceny tachometer - bude treba nove predne kotuce, inak je to bez problemov. Spotreba bez klimatizacie sa dlhodobo pohybuje na cca 7-7,5litra. Po meste je to hravo 10-11litrov.
Ja Lagunu mozem len odporucat bezchybne auto. Zaujimavy by mohol byt benzinovy motor 1,6 16V, kde by sa mala spotreba pohybovat okolo 6litrov a vykon je takmer rovnaky ako ma 2.0 8V...