citácia:
reakce na: Hanzekk, 21.04.2020 16:23 (Hezký den přeji.Potřebuji něja ...)
Dobrý den, za 80 000kč chtít spolehlivé auto pro tři děti bude oříšek
Doporučil bych mírně došetřit na VW Touran 1.6 MPI cca 2006+, protože je to prostorný a spolehlivý rodinný vůz. Vyhněte se všem FSI a TSI motorům, u dieslu půjde zase o vraky. Problém bude ale se spotřebou, počitejte tak 7-8l na okreskách.
Já i můj kamarád máme tři děti a rešili jsme to uskromněním. Můžu doporučit právě Ford Focus II kombík 1.6 benzín, kde se dají "narvat" tři sedačky a kolem 100tis.kč už jde koupit něco "v použitelném" stavu. I tak bych si nechal rezervu na občasné investice. Výhdou je velký výběr mezi ojetinami a dobře známá technika v servisech. Focus II v benzínu je velmi spolehlivý a bytelný vůz, to pořekadlo o Fordu bych já přenesl spíše na mou bývalou Fábii II HTP a nejen tu
Ještě lepším poctivým kombíkem pro nás méně movité je VW Golf Variant V, berte 2006+, motor 1.6 MPI,který mimo jiné velmi dobře snáší LPG. Vyhněte se raději jen aut. klimatizaci, případně ji pořádně otestujte před koupí. Jinak jde asi o nejspolehlivější vůz své doby. S jedním takovým jezdívame lyžovat, má najeto 300tis.km a je ve velmí dobré kondici
Ohledně Peugeotu 307 SW - po faceliftu 2007+ myslím už jde o normálně průměrně spolehlivé auto, kde původní peugeotí motory 1.4i a 1.6i nejsou vůbec špatné! Navíc 307 lze sehnat s třemi dělenými sedačkami v druhé řadě a kufr také už něco uveze. Velmi dobrá je i antikorozní ochrana. Naopak 308 má problémové ben. motory VTi, těm se musí člověk vyhnout a v dieslech je doporučitelný jedině 2.0 HDI, ale stojí za to. Je to na zvážení, neberte verzi s panoramatickou střechou pro jistotu.
Jinak budete překvapený, ale tři autosedačky se vlezou pěkně do Renaultu Fluence, kde benzínová 1.6 je spolehlivá, včetně odolného podvozku, což je pro mě velké překvapení, protože Megane III je trochu citlivka
S Toyotou Avensis a Verso nemám zkušenosti - snad tu chlapi něco napíšou
Zkoušel jsem sehnat i Hondu FRV 1.7i, ale ty sedačky jsou strašně úzké a všechny kusy byly doslova prorezlé v podvozku. Kufr 400l je spíše na nákupy, než výlety
Držím palec!