Koloss napísal:
Neolupují se samotné plasty, ale lak, který měl na tvrdém plastu vytvořit iluzi měkčeného povrchu. Svého času to zkoušelo více výrobců a loupalo se to snad všem. Dnes už je to snad lépe zvládnuto.
to je zvláštní, měl jsem VelSatise, a nic se mi neloupalo. pravda, měl jsem 3.5V6 Initiale, tedy max. výbavu. sice jsem ho vlastnil jen necelý rok ale byl jsem s ním maximálně spokojený. čtyři roky starý, český, najeto 130k, tehdy-před asi pěti lety stál cca 300, což za čtyři roky staré auto s pořizovačkou 1.5 byla skvělá cena. před rokem dokonce ojetý VS označili v AutoBildu jako nejlepší koupi. samozřejmě benzín či naftu 2.0DCi, ostatní naftové verze byly problémové. ani s automatem-který pochází od japonského Aisinu. a ani s elektronikou nebyla potíž. co trochu zaostávalo byla výdrž podvozku, kosti a gumy stablíku, stejně jako silentbloky na zadní nápravě vydržely prd. ale nebyla to žádná finanční rána, jen bylo umění najít někoho kdo se ve VS trochu vyznal. v servisech na něj koukali jak husa do flašky. každopádně bych do něj dnes s klidem šel znovu, koukal jsem že Phase II (po FL v roce 06) se dá koupit kolem 200 i níž, což je za takové auto relativně pakatel.