0
späť

diskuze k tématu: Hledám rodinné auto do 100000,-

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, francouzská vozidla
driver111
počet príspevkov528
dátum registrácie13.03.2013
Utorok 01.09.2015 17:58, RE: Co vymýšlíš
kellywonderman napísal:
driver111 napísal:
kellywonderman napísal:
trupak napísal:
Upřímně, nevím, co vymýšlíš...Za 100000,- máš desetiletou Corrollu a nemusíš pět let nic řešit. Vyber slušný kousek a jen jezdíš...
Co řeším,je to že bych chtěl skrze vás vybrat nejlepší volbu auta.Zatím mám čím jezdit,takže mne nic nehoní.Přinejhorším, když nic neseženu, tak si půjčím od nás fabii combi na rok (3400/měsíc),ale to je opravdu krajní situace.Moje původní volba byla směřována na nějaké MPV, ale na to nemám, v této cenové kategorii.Škoda ,že ty fr.auta trpěj na tu elektroniku.
Proto jsem ti psal, ať se podíváš na ty fiaty, tam te elektroniky není tolik a jak benzinové, tak dieslové motory jsou perfektní. MPV je většinou past na lidi, ty malé mpv jsou vnitřním prostorem kolikrát horší než kombi.
Jj,ty Fiaty vypadají zajímavě.Teď jsem koukal sem :http://www.tipcars.com/fiat-croma/fiat-croma-17962189.html

no zrovna tady s benzínovými motory je Croma na štíru. Dávali se tam pouze dva a to tady ta 2.2 a 1.8. Ta 2.2. je taková nijaká, moc nejede a žere. 1.8 je super volba, jede jak 2.2 a míň žere. Problém je, že se špatně shání. Ve stilu máš v podstatě mnohem větší výběr motorů a ani s jedním nešlápneš vedle, a´t už jde o diesel nebo benzín. U té cromy, buď 1.8 benzin, nebo diesel, ale už počítej s filtrem pevných částci. Jinak je Croma super auto, pohodlné vybavené a já ho víceméně tenkrát chtěl místo stila, ale cenově byl ještě velký rozdíl v té době. Tak jsem zvolil raději stilo a dal ho pořádně do kupy velkým prvním servisem a od té doby pohoda. Tak to zvaž.
reagovať
kellywonderman
počet príspevkov29
dátum registrácie15.08.2015
Utorok 01.09.2015 19:18, RE: Co vymýšlíš
driver111 napísal:
kellywonderman napísal:
driver111 napísal:
kellywonderman napísal:
trupak napísal:
Upřímně, nevím, co vymýšlíš...Za 100000,- máš desetiletou Corrollu a nemusíš pět let nic řešit. Vyber slušný kousek a jen jezdíš...
Co řeším,je to že bych chtěl skrze vás vybrat nejlepší volbu auta.Zatím mám čím jezdit,takže mne nic nehoní.Přinejhorším, když nic neseženu, tak si půjčím od nás fabii combi na rok (3400/měsíc),ale to je opravdu krajní situace.Moje původní volba byla směřována na nějaké MPV, ale na to nemám, v této cenové kategorii.Škoda ,že ty fr.auta trpěj na tu elektroniku.
Proto jsem ti psal, ať se podíváš na ty fiaty, tam te elektroniky není tolik a jak benzinové, tak dieslové motory jsou perfektní. MPV je většinou past na lidi, ty malé mpv jsou vnitřním prostorem kolikrát horší než kombi.
Jj,ty Fiaty vypadají zajímavě.Teď jsem koukal sem :http://www.tipcars.com/fiat-croma/fiat-croma-17962189.html
no zrovna tady s benzínovými motory je Croma na štíru. Dávali se tam pouze dva a to tady ta 2.2 a 1.8. Ta 2.2. je taková nijaká, moc nejede a žere. 1.8 je super volba, jede jak 2.2 a míň žere. Problém je, že se špatně shání. Ve stilu máš v podstatě mnohem větší výběr motorů a ani s jedním nešlápneš vedle, a´t už jde o diesel nebo benzín. U té cromy, buď 1.8 benzin, nebo diesel, ale už počítej s filtrem pevných částci. Jinak je Croma super auto, pohodlné vybavené a já ho víceméně tenkrát chtěl místo stila, ale cenově byl ještě velký rozdíl v té době. Tak jsem zvolil raději stilo a dal ho pořádně do kupy velkým prvním servisem a od té doby pohoda. Tak to zvaž.

Musím kouknout jaký je rozdíl mezi c5 vs Fiat croma prostorově.Snad tam nebude velký rozdíl.No rozdíl je +-64.L
reagovať
brin
počet príspevkov727
dátum registrácie28.03.2011
Utorok 01.09.2015 20:49, Fabie za 3400 měsíčně
Jestli se jedná o operativní leasing, tak bych do toho šel a nepřemýšlel o ničem jiném.
reagovať
PetrT
počet príspevkov1076
dátum registrácie24.05.2009
Utorok 01.09.2015 21:24, RE: Co vymýšlíš
Petr S napísal:
PetrT napísal:
trupak napísal:
Navrhovat někomu corollu jako rodinné auto chce hodně odvahy... nebo malou rodinu.
Proč není auto nižší střední třídy vhodné pro rodinu? Jaký je rozdíl ve vnitřním prostoru u nižší střední vs. střední třídy? Cca 5 cm na šířku a 10 cm na délku? Pokud se jená o kombi, tak je kufr taky podobný kolem 500L. Pokud 4 členná rodina není morbidně obézní, tak se v pohodě do auta nižší střední třídy vejde.

Konkrétně navrhovaná Corolla Combi v ceně do 100t moc prostorná neni. To auto znám celkem dobře. Je v ní méně místa než v Golfu a kufr u kombika je k smíchu. A Golf tedy za rodinné auto nepovažuji.
Rozdíl mezi Corollou a tou C5 nebo Cromou je prostorově velký.

reagovať
Petr S
počet príspevkov1250
dátum registrácie28.11.2008
Utorok 01.09.2015 22:26, RE: Co vymýšlíš
PetrT napísal:
Petr S napísal:
PetrT napísal:
trupak napísal:
Navrhovat někomu corollu jako rodinné auto chce hodně odvahy... nebo malou rodinu.
Proč není auto nižší střední třídy vhodné pro rodinu? Jaký je rozdíl ve vnitřním prostoru u nižší střední vs. střední třídy? Cca 5 cm na šířku a 10 cm na délku? Pokud se jená o kombi, tak je kufr taky podobný kolem 500L. Pokud 4 členná rodina není morbidně obézní, tak se v pohodě do auta nižší střední třídy vejde.
Konkrétně navrhovaná Corolla Combi v ceně do 100t moc prostorná neni. To auto znám celkem dobře. Je v ní méně místa než v Golfu a kufr u kombika je k smíchu. A Golf tedy za rodinné auto nepovažuji. Rozdíl mezi Corollou a tou C5 nebo Cromou je prostorově velký.

Podle mě je střední třída pro rodinu zbytečná pokud nejezdí dlouhé štreky do zahraničí. Měl jsem Mazdu 6 kombi a teď Auris kombi (sice jako 2. auto, ale občas v tom jezdíme 4) a jediný zásadní rozdíl je o pár cm větší šířka uvnitř a na zadních sedadlech mnohem víc místa na nohy, to ale děti neocení.

Jinak je samozřejmě jasný že Golf byl a bude etalon
reagovať
PetrT
počet príspevkov1076
Utorok 01.09.2015 22:41, RE: Co vymýšlíš
Petr S napísal:
PetrT napísal:
Petr S napísal:
PetrT napísal:
trupak napísal:
Konkrétně navrhovaná Corolla Combi v ceně do 100t moc prostorná neni. To auto znám celkem dobře. Je v ní méně místa než v Golfu a kufr u kombika je k smíchu. A Golf tedy za rodinné auto nepovažuji. Rozdíl mezi Corollou a tou C5 nebo Cromou je prostorově velký.
Podle mě je střední třída pro rodinu zbytečná pokud nejezdí dlouhé štreky do zahraničí. Měl jsem Mazdu 6 kombi a teď Auris kombi (sice jako 2. auto, ale občas v tom jezdíme 4) a jediný zásadní rozdíl je o pár cm větší šířka uvnitř a na zadních sedadlech mnohem víc místa na nohy, to ale děti neocení.Jinak je samozřejmě jasný že Golf byl a bude etalon

Golfa jsem zmínil proto že ho zná asi každý, i uvnitř. Auris je oproti té Corolle uplně jinde, ty auta rostou. Třeba první Mondeo bylo na svou dobu velmi prostorné, dnes by to byl podprůměr.
Pochopil jsem to tak že ten kdo původní dotaz psal chtěl prostorné auto. To Corolla generace na kterou má prostě neni.

reagovať
kellywonderman
počet príspevkov29
Streda 02.09.2015 20:42, prostorné auto
Ano,jak už jste podotkl, hledám prostorné,pohodlné a bezpečné auto pro rodinu.
Takže se budu rozhodovat mezi C5 vs Fiat croma.I když c5, je prostornější,ale zároven jak se píše, né uplně bezproblémová,tak snad "padne volba" na Fiat croma.No uvidíme na co natrefim na bazarech.
reagovať
kellywonderman
počet príspevkov29
Piatok 04.09.2015 13:38, RE: Fabie za 3400 měsíčně
brin napísal:
Jestli se jedná o operativní leasing, tak bych do toho šel a nepřemýšlel o ničem jiném.

Takto vypadá nabídka operativního leasingu.ŠKODA

kliknutím zobrazíte originálny obrázok
reagovať
bulawaio
počet príspevkov62
dátum registrácie18.06.2013
Piatok 04.09.2015 15:55, opravdu potřebujete střední třídu?
ono záleží, nač taky bude auto používat. Pokud to bude lufták a bude každý víkend půl roku stěhovat 2 děti a fůru krámu na chalupu, tak ten prostor je potřeba. Jinak jestli pojede plně naložený 2x do roka na dovolenou, jinak s rodinou popojíždky, tak bych se raději omezil, a koupil bych něco v nižší střední. Náklady na provoz budou bych řekl min. o 30% nižší.

Beru ješětě v potaz to, že pán asi nebude s jeho limitem uplně nejbohatší a ještě chce chce jezdit za "levno" s naftou.
reagovať
kellywonderman
počet príspevkov29
Piatok 04.09.2015 19:57, RE: opravdu potřebujete střední třídu?
bulawaio napísal:
ono záleží, nač taky bude auto používat. Pokud to bude lufták a bude každý víkend půl roku stěhovat 2 děti a fůru krámu na chalupu, tak ten prostor je potřeba. Jinak jestli pojede plně naložený 2x do roka na dovolenou, jinak s rodinou popojíždky, tak bych se raději omezil, a koupil bych něco v nižší střední. Náklady na provoz budou bych řekl min. o 30% nižší. Beru ješětě v potaz to, že pán asi nebude s jeho limitem uplně nejbohatší a ještě chce chce jezdit za "levno" s naftou.

"koupil bych něco v nižší střední" a jaké auto by jste v nišší třídě navrhoval.Určitě nechci "vyhazovat" zbytečně více peněz.Určitě si chci koupit auto s rozumem,a ne abych po koupi do toho daval pořád peníze.Ale samozřejmě, nějaké rezervy tady jsou.
reagovať
bulawaio
počet príspevkov62
dátum registrácie18.06.2013
Sobota 05.09.2015 08:50, třeba toto vybrat
určitě bych bral benzín a combi. Ford Focus s bezínovou 1.6 by mohla být dobrá volba. Jsem trošku zaměřen na frantíky, tak se zkuste ještě podívat na P 307 sw, s 1.6i 80 kw by to také nemuselo být špatné. Rozhodně je tu také možnost stilla v bezínu a samozřejmě škodovky, ještě se starými atmo benzíny.
reagovať
tomaskrtek
počet príspevkov982
dátum registrácie18.03.2008
Sobota 05.09.2015 09:01, RE: opravdu potřebujete střední třídu?
kellywonderman napísal:
bulawaio napísal:
ono záleží, nač taky bude auto používat. Pokud to bude lufták a bude každý víkend půl roku stěhovat 2 děti a fůru krámu na chalupu, tak ten prostor je potřeba. Jinak jestli pojede plně naložený 2x do roka na dovolenou, jinak s rodinou popojíždky, tak bych se raději omezil, a koupil bych něco v nižší střední. Náklady na provoz budou bych řekl min. o 30% nižší. Beru ješětě v potaz to, že pán asi nebude s jeho limitem uplně nejbohatší a ještě chce chce jezdit za "levno" s naftou.
"koupil bych něco v nižší střední" a jaké auto by jste v nišší třídě navrhoval.Určitě nechci "vyhazovat" zbytečně více peněz.Určitě si chci koupit auto s rozumem,a ne abych po koupi do toho daval pořád peníze.Ale samozřejmě, nějaké rezervy tady jsou.

ale to u ojetiny záleží na konkrétním kusu, nikoliv na značce či modelu-jejím dobrým výběrem pouze omezíte pravděpodobnost vady, nejvíc ale záleží na konkrétním stavu konkrétního vozu a s tím vám tady nikdo neporadí. můžete mít dvě stejná auta za stejnou cenu a do jednoho budete cpát horem dolem a do druhého jenom lít olej a benzín. jestli chcete ušetřit tak si zaplaťte dobrého mechoše který s vámi vybrané kusy objede a prohlédne, jestli chcete omezit rizika tak vybírejte výhradně auta s historií a od majitelů kteří je mají několik let a ne od bazaristy či překupníka který ho vykoupil minulý týden a bude vám tvrdit že je to auto po jeho tetičce která s ním jezdila jednou za týden do Kauflandu a na hřbitov.
reagovať
Ronacton
počet príspevkov7
dátum registrácie06.08.2015
Piatok 11.09.2015 12:14, Fabia to jistí
Rodinné auto do 100 000? Doporučoval bych klasiku Škoda Fabia. Na opravy je jednoduchá a když dáte na střechu rakev uvezete cokoliv. Navíc v českých bazarech je jich spousta takže můžete vybírat do aleluja...
reagovať
driver111
počet príspevkov528
Piatok 11.09.2015 12:56, RE: Fabia to jistí
Ronacton napísal:
Rodinné auto do 100 000? Doporučoval bych klasiku Škoda Fabia. Na opravy je jednoduchá a když dáte na střechu rakev uvezete cokoliv. Navíc v českých bazarech je jich spousta takže můžete vybírat do aleluja...

tvl, sděl jsi v tom? Jako rodinné auto mi přijde minimálně auto typu oktávky a ne fabie, ta je malá a je v ní pro rodinu málo místa.
reagovať
kellywonderman
počet príspevkov29
Sobota 12.09.2015 16:50, Auto z Německa
Tak snad něco koupím
reagovať
kellywonderman
počet príspevkov29
Streda 10.02.2016 22:25, Koupě z Německa
Tak nakonec jsem vybral.Je to Ford fokus combi 1.6 benzin 2005 139000km za 99000,-Příští týden by mi ho měli přivézt z Německa.
Chci se jen zeptat co vše mám vyměnit.Auto by mělo byt po stk.
reagovať
PetrT
počet príspevkov1076
Štvrtok 11.02.2016 00:04, ojetiny
To je stejně legrační, Němci nakupují ojetiny u nás a my pro ně jezdíme do Německa :D
reagovať
David V
počet príspevkov2067
dátum registrácie16.05.2007
Štvrtok 11.02.2016 09:06, RE: ojetiny
PetrT napísal:
To je stejně legrační, Němci nakupují ojetiny u nás a my pro ně jezdíme do Německa :D

No, tomu se říká reimport
reagovať
driver111
počet príspevkov528
Štvrtok 11.02.2016 09:49, RE: Koupě z Německa
kellywonderman napísal:
Tak nakonec jsem vybral.Je to Ford fokus combi 1.6 benzin 2005 139000km za 99000,-Příští týden by mi ho měli přivézt z Německa. Chci se jen zeptat co vše mám vyměnit.Auto by mělo byt po stk.

Pokud se ptáš co máš vyměnit, tak jsi to auto asi neviděl osobně, že? Jinak by jsi to musel vědět co tě čeká - tedy apoň to co jde vidět odzkoušet, ale pokud ti to vezou na základě nějaké fotky, podle které jsi si to vybral, tak máš velkou odvahu a přeju hodně štěstí.. Každopádně bych začal - rozvody, olej motorový, převodový, podvozek, brzdy atd.
reagovať
PetrT
počet príspevkov1076
Štvrtok 11.02.2016 10:12, RE: ojetiny
David V napísal:
PetrT napísal:
No, tomu se říká reimport

To vim. Ale je to sranda. Kamarádka dělá u dealera koncernu na severu Čech a prakticky všechny auta z operáku + předváděčky jdou do Německa. Ani se na to nejezdí koukat, berou co je.
Dokonce jednou omylem objednala nesmyslnou kombinaci barvy u Pola (červená + světlý interier, u nás prý neprodejné) a i to se tam prodalo. A ne lidem, ale bazarům. Takže si na tom ještě přihodí.
No a za dalších 5 let to tam koupí Čech jako super kauf :D

reagovať
  1 ... 3 4 5

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.