Vepř napísal:
Sám jsem Renault měl, Scénic 2001 1,6 16v. Po třech měsících jsem ho prodal. Zlobila akorát elektrika, jinak nic. Ale tak šmejdsky udělaný auto jsem neviděl. Při jízdě po městský dlažbě jsem nevěděl, jestli mám držet volant, nebo části interiéru. Všechno bylo jaksi fórově udělaný. Několikrát jsem navštívil značkovej servis, kvůli odstranění poruch na elektroinstalaci a jen tak mimochodem jsem se zeptal na ceny ND. Hrůza. Rozvoďák 15 tis ve zn. servise. Nadruhou stranu, znám lidi, kteří mají Rena...
Kdysi dávno jsem vlastnil R11(předchůdce R 19) Byl v tom motor 1721 a taky to moc nežralo, auto jelo jako z praku. Co se týče spolehlivosti a kvality, to bylo to nejhorší auto, co jsem měl. (prasklá torzní tyč, vadný karburátor,masivní únik oleje z motoru i převodovky, rozbité centr. zamykání a td.) Nikdy více bych si už Renaulta nekoupil a to i přesto, že už je automobilka na lepší úrovni, ale už jim nevěřím.
Kamarád měl taky Scénika 1,4 16V, měl docela problémy s cívkami na zapalování. Byla na to snad i svolávací akce a mělo to bát zdarma vyměněno. Bohužel některé servisy si za to nechaly zaplatit. (Vysoké Mýto) Jinak už neměl závady, ale ten podvozek byl už po 50.000km, tak vytřískaný, že jsem to ještě neviděl. Vnitřek je kapitolou sám o sobě. Nyní má Mazdu 6 a je max. spokojen, i když jsem na ni tady taky četl nějakou kritiku, tak podle mého je neopodstatněná.