michalst napísal:
Pavliku, pokud dobře čtete, tak jsem napsal, že malý obsah se hodí akorát do města na nákupy apod., pak mi to smysl dává. Jinak moje ST220 není ve městě uplně k ničemu, když nepočítám zvýšenou spotřebu(proto zde ten malý obsah dává smysl) a občasné problémy s parkováním kvůli délce vozu(combi téměř 5m) má to ale výhodu, že zařadíte trojku a díky sametovému chodu a tahu již od volnoběžných otáček motoru V6 otáček jedete stále, pokud nezastavíte úplně. No ale naštěští mám před barákem i služební a...
Podle mého je u tohoto vozidla i motoru hodně rozhodující styl jízdy a případně ta klimoška. Já jezdím s Thalií , stejný motor, a malinko těžší vozidlo. A na stylu jízdy a poměru město-okreska záleží snad nejvíce. Pokud trochu přišlápnu, ukazuje mi průměr klidne 8.5 litru na sto ve městě / v zimně při -15 st./ a pokud nepřišlapuji tak 7,3.... . Na dálnici, pokud chci jezdit v rámci možností svižně a přišlapuju plyn, tak mi to ukáže 7 na sto. Pokud jezdím "na úsporu" mám kombinovanou / třetina Praha a zbytek okreska či dálnice/ stabilně 6, 1. Věřím, že spotřeba 7 litrů průměr u tohoto motoru není nic neobvyklého, protože jízda převážně po městě je pro tento motor jako navrtaná díra do nádrže.
A ještě slovíčko pro zastánce velkých obsahů.. Pokud u svého motoru v lété vypnu za jízdy klima, reakce plynového pedálu je neuvěřitelná.jako kdyby Octávii vypadlo z kufru deset pytlů cementu / můžu posoudit jezdím s ní v zaměstnání/.
A těď k váze..můj motůrek 1,2 v Renoltu Thalia také vezl 3 dospělé po dálnici , plný kufr /a že není malý/ . psa a a průměrná spotřeba se zapnutým klima při 130 Km na dálnici a svižně do kopce byla / a to jsem šplhal na rychostní limit /6.5 litru..
Takže radím majitelce Clia : až otočíš klíčkem v zapalování a zařadíš rychlost, sundej tu cihlu z pravé nohy a jezdi jako každý normální člověk...
A ještě pro posměváčky..moje -Thalie má najeto 7.000 takže žádnej vyčochtanej verk, ale celkem v pohodě zajetý auto..a to prej spotřeba ještě klesne..
S pozdravem..ať si každej jezdí s čím se mu líbí, pokud to nebude shnilej střep, hurá za volant...