Willy napísal:
Záleží skutečně hlavně na způsobu využití vozíku. Jsou lidé, kteří pořád staví, vozí si dříví na topení, přepravují motorky na závody - tam se vyplatí vlastní než půjčený. Jestli ale potřebujete přivézt něco jednou za rok, tak raději půjčit. Já mám kupříkladu maličký vozík, který vlastně nevyužívám. Na současném autě nemám ani kouli, protože mulčovací kůru do kombíka naložím a ta levnější sypaná z kompostárny mi ji nezaplatí, koupenou ledničku vám zase dneska donesou až do kuchyně. Na druhou s...
Půjčení vozíku je pro mnoho situací dobré řešení. Sám jsem tuto možnost párkrát využil. Problém ale může být dostupnost vhodné půjčovny - tak jako v mém případě... a to jsem jen 20km od Prahy. Nejbližší půjčovna je 30km, a ve druhém případě jsem jel pro vozík 60km. Protože problém půjčoven je mimo jiné i provozní doba, a tím pádem dostupnost vozíku tehdy, když potřebuji. Další je nutnost dost přesného plánování. Dojet do půjčovny pro vozík, odvézt co portřebuji a zase co nejdřív zpět do půjčovny abych neplatil zbytečně půjčovné. Občas to bylo dost na palici...
a pokud nemáte půjčovnu "za rohem", tak projedete spoustu benzínu a stojí to čas... Já sám mám nyní starý malý vozík od táty, který ho nepotřebuje. Jeho problém je ale jeho povolená rychlost 70km/h, což vylučuje jízdu po dálnici, a to mě opět limituje... I kvůli tomu stále uvažuji o nákupu nového. Těch cca 20Tkč za pořízení se snadno rozpustí v těch min.20ti 30ti létech jeho životnosti. Odpadají cesty do půjčoven, můžu ho použít kdykoliv potřebuji... Jen ne každý má možnost ho zaparkovat na dvoře... Je to zkrátka na ůhlu pohledu.