citácia:
reakce na: David V, 05.12.2019 13:47 (Ad výměna pneu: To si robíš ko ...)
Ono to upadené/skoro upadené kolo není většinou o síle utažení, ale o špatně nasazeném kole, které se potom utáhne. Za poslední dva roky jsem v mém blízkém okolí slyšel 2x o upadaných šroubech po výměně pneu. Jednou to byly 3 šrouby z pěti - Pneuservis Horák v Brně v černovicích a podruhé 4 šrouby z 5, nevím jaký servis, ale tipuju autorizák škody.
Taky si pamatuju případ, kdy to borci v pneuservisu dotáhli tak, že jsem si se svýma 100 kilama stoupl na klíč nasazený na kole, a i když jsem poskočil, tak se nic nestalo.
Obvykle, pokud to člověk dělá sám, tak si dá trochu záležet a podobný věci se nestanou.
Já naposled v autorizáku jenom přehazoval kola, dovezl jsem je obutý a vyvážený, ale potřeboval jsem je spárovat v PP - 45 minut čekání, a to jenom protože jsem dojel na otvíračku. Jinak by to na počkání nebylo, a cena? téměř 900. A to kola ani nedofoukli, místo 2,2 tam bylo asi 1,6 - ale to bylo asi tím, že jsem jim řekl, že kola jsou nachystaná...
PS: přiznejte se, kdo kontroluje dotažení kol po tom, co s autem ujel třeba 500 metrů od výměny.