Streda 21.11.2012 21:55,
Rapid vs. Peugeot 301
Trochu nechápu, proč se pořád srovnávají tato 2 auta. Podle mně mají oslovovat trochu jinou cílovou skupinu. Věřím, že 301 se u nás chytne, hlavně ve věkové kategorii důchodců, a nahradí Logany (i když po modernizaci vypadá líp), Thalie a další zvěrstva útočící na jakoukoliv snahu o estetičnost automobilů. Přece jen jde o konzervativnější konstrukci, což zvlášť v oblasti motorů je dnes výrazné plus. Rapid je určen spíš pro mladé rodiny, které ocení a vyhledávají karoserii liftback, dynamičtější design a jízdní vlastnosti. Taky věřím, že bude oblíbený mezi firmami, kdy je dostane zaměstnanec, který se už nechce kodrcat ve fábii, ale na novou Oktávku nebo Supa mu nedají. V Rapidu jsem se už i projel, a jezdí se s ním překvapivě dobře. Pro 4 lidi je tam dost místa a ve skutečnosti vypadá o dost líp než na fotkách. Co se mi nelíbilo je srovnávání s Oktou 1, která je robustnostní provedení a materiály interiéru o třídu výš než Rapid, taky ale stála v základu při představění snad o víc než 100 000. V současnosti kdybych si vybíral mezi 301 a Rapidem, tak nejdu ani do jednoho a počkám na Toledo, až bude mít TSI s řemenem. U služebního by byla 1,6 TDI jasná.
reagovať