Petr Vančura napísal:
Dobrý den, chystám se koupit ojeté auto a stále nemám jasno co si vybrat. Jsem zatížený na naftové motory a větší(prostornější) vozy. Uvažuji o koupi vozu Opel Vectra 2.0DTi ale nevím jak je na tom motor. Nebránil bych se ani jinému vozu stejné kategorie...ale říkám si, že německý vůz je německý vůz. Na auto by dal asi tak 130000Kč. Prosím poraťe mi s volbou, moc tomu nerozumím a každý mechanik říká něco jiného.
Předem moc děkuji.
Tak to si říkate zle. Ja viem že to neplatí vôbec (s výnimkou BMW, MB), a u Vectry to neplatí dvojnásobne. Auto z roku 1995 a vyššie a jediné čím vyniká je dizajn. Je až neskutočné koľko zhnitých som videl !hlavne lemy blatníkov a prahy) a to boli väčšinou ročníky od 1997. To je hanba mať auto napr. z roku 1997 a mať podobné starosti ako majiteľ Felicie a iných škodoviek, že čo bude po zime... Nerozpadne sa mi to??
) Inák ja som jednoznačne za japonsko napr. Nissan Primera 2.0 TD (podvozok. spoľahlivosť, komfort= vynikájúce)keď už chcete diesel ale ja by som dal prednosť benzínu tie majú japonci veľmi spoľahlivé. Potom ma napadá Citroen Xantia 1.9TD (jednoduchý motor,vydrží veľmi veľa ale Dti u Vectry je modernejší) popr. 2.0 HDi, to samé Peugeot 406 alebo ešte je celkom slušný Fiat Marea 1.9 TD100alebo rovno JTD. Podľa mňa je na tej Vectre o ktorej uvažujete najlepší ten motor, zbytok jedným slovom odpad. To je môj názor, neže tu zase niekto bude vyskakovať.