0
späť

diskuze k tématu: Co koupit po BMW e39 525iA Individual?

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, servisní náklady, technické dotazy, automobilky, česká vozidla, německá vozidla, typ vozidla, osobní
Reno
počet príspevkov1352
dátum registrácie30.03.2010
Utorok 22.03.2016 09:04, RE: řidičské auto
gravestone napísal:
O autě s automatickou převodovkou a elektrickou ruční brzdou nelze prohlásit že je "řidičské" a platí to pro všechny tovární značky.

když máš v autě 500 koní, spojka dostává docela slušné kapky. navíc, když jedeš opravdu pilu tak je možnost držet volant oběma rukama řadit pádly na něm docela vysvobození. nehledě k tomu, že moderní automat prostě řadí líp a rychleji než ty (já/on/ona/ono). V F1 se taky nejezdí s manuálem:)

a elektrická ruční brzda? s dostatečným výkonem motoru auto urveš i bez klasické ručky...

reagovať
HoNZA
počet príspevkov248
dátum registrácie28.04.2008
Utorok 22.03.2016 10:26, RE: řidičské auto
Reno napísal:
gravestone napísal:
O autě s automatickou převodovkou a elektrickou ruční brzdou nelze prohlásit že je "řidičské" a platí to pro všechny tovární značky.
když máš v autě 500 koní, spojka dostává docela slušné kapky. navíc, když jedeš opravdu pilu tak je možnost držet volant oběma rukama řadit pádly na něm docela vysvobození. nehledě k tomu, že moderní automat prostě řadí líp a rychleji než ty (já/on/ona/ono). V F1 se taky nejezdí s manuálem:)a elektrická ruční brzda? s dostatečným výkonem motoru auto urveš i bez klasické ručky...

Souhlas KDyž se člověk sveze s s poslední 535tkou BMW s automatem tak je mu jasné, že sám by v žádném případě neřadil líp To co jsem psal o Volvu není kritika Volva - Volvo prostě vyznává jinou filozofii než BMW. Mám rád řidičská auta, ale na dojíždění do práce 100 km tam a zpět bych asi spíš bral Volvo než BMW.
reagovať
adis002
počet príspevkov14
dátum registrácie17.04.2015
Utorok 22.03.2016 10:34, RE: řidičské auto
gravestone napísal:

souhlasím s tím, že manuál je manuál - na blbnutí super, ale automat jednoznačně kvůli bezpečnosti i ve vyšších rychlostech v zatáčkách - ne jednou mě solidně zachránil ze šlamastyky každopádně manuálu se samozřejmě vůbec nebráním. Díval jsem se i na tu Hondu Accord. Vypadá dobře, ale je to čtyřvál
reagovať
HoNZA
počet príspevkov248
Utorok 22.03.2016 11:21, RE: řidičské auto
adis002 napísal:
gravestone napísal:
souhlasím s tím, že manuál je manuál - na blbnutí super, ale automat jednoznačně kvůli bezpečnosti i ve vyšších rychlostech v zatáčkách - ne jednou mě solidně zachránil ze šlamastyky každopádně manuálu se samozřejmě vůbec nebráním. Díval jsem se i na tu Hondu Accord. Vypadá dobře, ale je to čtyřvál

svezte se s tím. co by za takovou jízdu některé šestiválce daly...
reagovať
adis002
počet príspevkov14
Utorok 22.03.2016 11:38, RE: řidičské auto
HoNZA napísal:
adis002 napísal:
gravestone napísal:
svezte se s tím. co by za takovou jízdu některé šestiválce daly...

ono já bych rád, ale není jak. Do autobazaru kvůli tomu nepůjdu, a známí mají v 98 % případů Němce - hlavně BMW a M-B. V kamarádově e39 540i je skvělé svezení například, ale už tam jsou prostě ty roky
reagovať
HoNZA
počet príspevkov248
Utorok 22.03.2016 12:32, svezení
Honda Accord type S má podvozek jako málokteré auto. Ač je to předokolka, tak je velice vyvážená a v mezní situaci snadno čitelná. Nedotáčivost se v běžné jízdě skoro neobjevuje, až při opravdu drsné střelbě a ve velice mírné podobě. Torque steer nezná a řízení je přímé a citlivé. Podvozek je ale i přes výraznou sportovnost pořád pohodlný na běžné ježdění. Automat je "Hondamatic" který se konstrukčně mírně liší od normálních automatů. Má jen 5 rychlostí, ale je geniálně nastavený. Při korzování je plynulý a při sportování neředí výkon jako jiné automaty. Sedan má tužší karoserii a je celkově tišší. Spotřeba se u 2.4 dá udržet dlouhodobě okolo 8.8 - 9 l 100 km. Motor má prima zvuk. Kolega v práci si jí šlechtí. Já mám Oktávku s čipem Cimbu a 4x4. On mi ujede kdykoliv si vzpomene
reagovať
adis002
počet príspevkov14
Utorok 22.03.2016 13:01, RE: svezení
HoNZA napísal:
Honda Accord type S má podvozek jako málokteré auto. Ač je to předokolka, tak je velice vyvážená a v mezní situaci snadno čitelná. Nedotáčivost se v běžné jízdě skoro neobjevuje, až při opravdu drsné střelbě a ve velice mírné podobě. Torque steer nezná a řízení je přímé a citlivé. Podvozek je ale i přes výraznou sportovnost pořád pohodlný na běžné ježdění. Automat je "Hondamatic" který se konstrukčně mírně liší od normálních automatů. Má jen 5 rychlostí, ale je geniálně nastavený. Při korzování je plynulý a při sportování neředí výkon jako jiné automaty. Sedan má tužší karoserii a je celkově tišší. Spotřeba se u 2.4 dá udržet dlouhodobě okolo 8.8 - 9 l 100 km. Motor má prima zvuk. Kolega v práci si jí šlechtí. Já mám Oktávku s čipem Cimbu a 4x4. On mi ujede kdykoliv si vzpomene

jak to je u těch Accordů? Každá 2.4 je type-s? Protože Type-S nemůžu nikde ani za boha najít
reagovať
HoNZA
počet príspevkov248
Utorok 22.03.2016 13:20, Type S
však se jich tu prodalo jako šafránu. Hledejte na mobile.de. Type S se liší bohatou výbavou a jinou geometrií přední nápravy. Má vyšší výkon naftového motoru. Benzín má myslím tech 200 koní standartně.
reagovať
adis002
počet príspevkov14
Utorok 22.03.2016 13:39, RE: Type S
HoNZA napísal:
však se jich tu prodalo jako šafránu. Hledejte na mobile.de. Type S se liší bohatou výbavou a jinou geometrií přední nápravy. Má vyšší výkon naftového motoru. Benzín má myslím tech 200 koní standartně.

právě, že jsem si všiml, že 2.4 ivtec má těch 200 koní obecně. Proto mě to zajímalo, v čem se ještě liší. Díky za tip
reagovať
Citroenak
počet príspevkov727
dátum registrácie13.04.2012
Utorok 22.03.2016 15:43, Type S
Type S bol len stupen vybavy, ktory bol medzi strednou a najvyssou vybavou a navyse pridaval cervene logo znacky a par dalsich veci (myslim ze aj pekne elektrony). Nic viac to nie je, pokial viem. Ak najdes pekny accord v 2.4 a vybave executive, tak to asi bude este lepsie.
reagovať
adis002
počet príspevkov14
Streda 23.03.2016 10:17, RE: Type S
Díky, zařadím ten Accord k tomu Opelu. Je to ale jak tak vidím fakt bída s těmi novými auty. Kdysi bylo z čeho vybírat - staré bavoráky, mercedesy, abarthy apod. a všechny měly něco do sebe. Dneska to je skoro všechno na jedno brdo, hlavně co se motorů týče...
EDIT: A teď jsem si ještě vzpomněl na 3.2 V6 Busso od Alfy... To byl panečku motor, asi nejlepší, jaký jsem kdy slyšel a v jakém jsem se kdy projel (pokud počítáme jenom auta pro lidi)
reagovať
1 2

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.