Streda 08.11.2006 12:57,
servis
Chtěl bych varovat i před Zlínským autorizovaným servisem Mikona (jediný autorizovaný v kraji). Protože měl problémy jeden válec, (1,6 16V rok v.2000) věřil jsem autorizovanému servisu a zajel do Zlína. Po diagnostice se na práci úplně vykašlal třetí válec, auto mělo zvuk Zetoru z padesátých let, a oni že si auto nechají na opravu za cca 25 000,- (sundat hlavu, vyměnit svíčky, zkontrolovat kroužky atd. atd.). Cesta zpět byla skutečně vzrušující zážitek (pochopí, kdo zná trasu Zlín Vršava - Otrokovice), ale když jsem viděl, jak se většina machaniků (úplně všichni, které jsem tam během 20-ti minut zrovna viděl, ale třeba měli nějaké slušné schované pod pultem, tak píšu většina) chovají k opravovaným autům, rozhodl jsem se tam plechového téměřčlena rodiny nenechávat. Stresovaný vidinou nezanedbatelných výdajů jsem zavezl auto ke svému dvornímu importérovi (auto je z Belgie), kterého musím pouze chválit, a který během jednoho dne závadu objevil a odstranil. "Křapka" (jak nazývá on plastovou spojku kabelů a já nakřáplé vajíčko) nesnesla asi naše odlišné podnebí, praskla a kabel ke svíčce prostě vypadl. Myslím, že autorizovaný servisman, který něco takového nedokáže za půl hodiny i s počítačem zjistit je možná autorizovaný, ale rozhodně ne servisman. Tak a teď mám sice asi spálený katalyzátor, ale zato účtenku na 393,- Kč za diagnostiku z Mikony. A cena za zapojení kabelu byla menší i než cena toho nakřáplého vajíčka.
reagovať