Zdeny60 napísal:
A celkem chápu svým způsobem, i když k tomu nějaké výhrady mám, nařízení oholedně motorkářů a poblblíků na dvou kolech. Vidím to tak, že když se vymázne blbec na skůtru (co má mj.. třeba 500ccm) a rozmlátí si hubu jen proto, že nemá třeba helmu, poláme si hnáty a sedře kůži na kost, pak vidím smysl opatření v tom, že kdyby se jím řídil, jeho léčba by se z peněz danňových polantíků zkrátila třeba na 20% skutečné částky, od ošetření po nemocenskou. Jenže tohle zase ty nevidíš/smazáno admin/Naopka, zavedl bych ještě jiný systém: vymázneš se na skůtru a nemáš přečdepsaný oblečení a ochranné prostředky? OK - porušil jis nařízení, OK, my tě ošetříme, ale ty to zacáluješ do poslední pence. Tak bych to viděl já. Jezdi si třeba nahatej, OK, ale budeš platit, hošánku.To jen když jis nakousnul ty skůtry, například. Na voly odjakživa musí být velkej bič a malej dvorek.PS: zkus si někdy zajít k doktorovi v USA. Pak napiš....
A co jsem ti napsal já? Že normální soudný a zodpovědný člověk si vezme kvalitní ochranné oblečení vždy (ať mu to zákon nařizuje či nikoli), blbec si koupí nejlevnější "šmejd" oblečení jen aby splnil literu tebou hájeného zákona, ale v případě nehody bude domlácený a dodřený jako by jel v triku a kraťasech. Čili regulace úplně k ničemu.
Sám jezdím na motorkách mnoho let (poslední roky na okruhu, neb v provozu je to dnes sebevražda). Mám oblečení a ochranné pomůcky včetně airbagové vesty za nějakých 150 tisíc, tedy zhruba v ceně motorky kterou sedlám.
PS: já bych si přál, aby tady byla pravidla jako v USA (žil jsem tam tři roky), ale to by "staré gardě" /smazáno admin/ asi hodně spadla brada - tam je totiž odpovědnost za sebe a své jednání základem. A to včetně zdravotního pojištění - jak kvalitní (a drahé) pojištění si zaplatíš, takovou péči dostaneš. Žádný bič a malý dvorek, ale odpovědnost za sebe - kdo je debil má smůlu, nevidím důvod vodit někoho za ručičku a postrkovat ho na "správnou cestu".