Tom napísal:
Pane Šikl, mohl byste mi sdělit, co si myslíte o 4 válcovém 2.0, který se také montoval do galantu? Zejména by mě zajímala reálná spotřeba. Děkuji za Váš názor.
tak přesně tohoto galanta (2,5 V6-24)sem měl téměř rok a musím před tímhle autem i přes pár maličkostí(viz níže), který mě zazlobily smeknout. pán se tu ptal na spotřebu, takže, když jsem jezdil do práce 20km tam a zpět a ne nijak se loudal, tak se spotřeba pohybovala okolo 8 litrů !!! Pokud jsem jel třeba i dál, ale dal tomu "kudlu" (to znamená, že na 163 komí si pak troufli jen motorkáři) tak se spotřeba nedostala přes 11 litrů! obrovský šok nás pak čekal při cestě do Chorvatska. jeli jsme plně naložený ve 4 lidech a spotřeba se pohybovala od 5,9 do 7,1 podle toho jak a kde jsme jeli, podotýkám že na dálnici jsem nastavil tempomat na 150 ! přední kotouče jsem měnil taky ala falsa nabyly zas tak drahý, drahý bylo ale přední ložisko na kole, protože se nedá koupit zvlášť musel sem koupit celý náboj (cca 4000) . Jinak byl vůz dle servisní knihy naučený na shell, takže sem mu tuhle kvalitku dopřával i dál (nic levnýho). než sem ho prodal začaly se ozývat hydrostavy na ventilech, (190000km) ale to už řešil nový majitel. jinak super kára s velmi atraktivním designam a bohatou výbavou, kdybych nepotřeboval TDi(denně jezdím cca 250km) tak si ho koupím zpět, je to moje srdeční záležitost :o)))