anonym napísal:
znamy ma 2.5 ku a je to opravdu velmi dobre a luxusni vozitko a muzu rict, ze s timto motorem vam jen tak nekdo dalkovymi do zrcatka na dalnici blikat nebude, maximalni rychlost je hodne nad udavanymi 220 Km/h, napriklad na druhy rychlostni stupen + protiprokluz se motor necha vytocit na hranici pred cervenym polem na rychlost 120Km/h coz je samozrejme extrem, to lze aplikovat na vedle stojiciho ridice, ktery o mazde xedos 9 nikdy neslysel a tudiz o ni nema valny usudek a chce vám "nathnout" po...
Dobrý den, já vlastním xedo 9 asi 5 let, r.v. 1997, motor 2.5V6 KL, s autem jako takovým mám jen ty nej zkušenosti. Jenže je tu jedno velké ALE..motory 2.5V6 mají chronickou bolest - spotřeba oleje, ať už přes těsnění dříků ventilů nebo přes pístní kroužky..No, popravdě, auto jsem kupoval z dojmu, že je super velké, pohodlné (přečtěte si články na internetu třeba z Británie, co píšou o podvozku a pohodlí), ale to je jen začátek okouzlení.. Jako Mazda má skvělou výbavu, zpracování 1A interiér, sedáky super atd, jenže..toto jsou klasické auta majitelů firem, vozily zadky lidí, kteří budovali ekonomiku někdy před 9ti lety v lepším případě a servis v té době si nedokážu představit, kolik musel stát..
Xedos 9 použivá velmi nestandartní zavěšení kol - na tu dobu, spousta ramen, čepů atd atd, havárie je zkáza, jenže na první pohled to nepoznáte, některé xedosy mají zavařenou 4WS - zadní nápravu, protože se neustále kazila aničila. Auto mám psané na firmu, jako člověk nepodnikajicí bych si nemohl opravy dovolit, výměna obyčejného zadního náboje kola je docela brutální, čepy a některé díly se nedají v druhovýrobě koupit, navíc auta s automaty mají někdy docela divné chování převodovky při plném kickdownu, potrhané silentbloky převodovky docela škubou při řazení s autem atd atd..
Auto nemám v úmyslu prodat, jeho investice dosáhla cca. 80.000kč, nyní ma najeto 380.000kč, prodejní cena je 0, prodat ho za 50t je nesmysl, GO hlav motoru, lamel automatu atd atd...nejhorší je, že do tohoto nikdo nevidí..i já byl okouzlen astále jsem, nechci srovnávat, s auty obchoduji, dostanou se mi do ruky nové i totálně ojeté, ale jak jste již psali, limuzína typu Xedos prostě nemůže mít najeto 160t - syn pracuje jako obchodní manažer, má Octa combi r.v. 06 a najeto 48000km, denně v provozu a ikdyž na ni všichni nadávají, plní svůj účel firemního vozu skvěle - tímto ti nechci nikomu doporučovat ani vyvrazet, je to ale výborný obchodní artikl