Štvrtok 27.04.2006 13:10,
Spotřeba
Jinak k té spotřebě, já s tou Oct. dokážu jet i za 10L, to není vůbec problém. Jde jen o jízdní styl. Když jsem před dvěma týdny auto po zimě zprovoznil ( na zimu mám jiný vůz), tak jsem pedál plynu pěkně prošlapal, opojen zrychlením atd. Na prvních 100 km jsem měl spotřebu dle počítače - nyní píši s vědomím ev.odchylky počítače ca 9,5L. Jel jsem fakt jako prase a 150 do kopce plyn na podlaze nebyl problém. Další víkend jsem jel trasu ca 150km, tempo do 100km/h, okresky, kopec nahoru/dolů, prům. spotřeba dle poč. 6,2L. Ať někdo věří či ne, vše je odvislé jen od stylu jízdy, počasí, terénu , provozu a hlavně předvídavosti, abych nejel stylem brzda plyn. Ono je už celkem rozdíl, jestli jedete ustálenou rychlostí 90km/h nebo 100km/h. Schválně si to někdy vyzkoušejte.(samozřejmě ne na dálnici, myslím okresky). Dál je zajímavé pozorovat spotřebu když jedete s nebo bez tempomatu. Je to docela rozdíl.
Apropo, nechci se chlubit ale s TDI 66KW (neříkám, že je to nejlepší motor ap. - nechci otvírat tuto diskusi) jsem dokázal jezdit mezi 4,5 až 5,5L celkem běžně.
Omlouvám se, nechci ale nikoho poučovat, záleží na každého naturelu.
I když je mi "jen 32" let, fakt nemám potřebu závodit, přednější mi je, abych se vrátil zase ke svým dětem, když někam jedu.
PS: když jsem jednou musel jet na služebku (1000km) s Ren Safrane, myslím 2L benzín, který jezdil běžně v průměru za 12L, vyhrál jsem láhev, protože mi nikdo nechtěl věřit spotřebu ca 8,5L - dalo se to potom bezproblémů odečíst z lístků od tankování - recept- po dálnici v D jsem jel ca 130-140, u nás dle předpisů.
reagovať