0
späť

diskuze k tématu: Luxusu se letos mezi automobily daří

kategórie zaradenia témy:
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 17.06.2008 16:31, Hrůza
To je zase článek. Chce se mi opravdu zvracet. Dokud budou u moci lidi s humanitním vzděláním, bude to pořád směřovat tam, kam je to momentálně nasměrováno, a to "do riadnej pi.i". Dokud se nenajde nějaký pohlavár, který se na problém nepodívá globálně a neřekne otevřeně:
1.) hybridy jsou v součtu méně ekologické než běžné konfekční benzínové auto
2.) auta na vodík jsou vyložená zátěž
3.) elektomobily jsou na tom možná tak stejně, ne-li hůř(to ty těžký kovy)
4.) provozovat starší auto po jeho plánovanou životnost je v součtu ekologičtější než každé 3 roky nové s byť o 30% lepším spalováním
5.) biopaliva = dražší a drastičtější varianta
do té doby budeme huntovat ŽP s dobrým úmyslem, chováme se ekologicky. Je někdo ochoten konečně ty oči otevřít a promnout? Vidím tohle jen já?
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 17.06.2008 21:44, RE: Hrůza
David V napísal:
To je zase článek. Chce se mi opravdu zvracet. Dokud budou u moci lidi s humanitním vzděláním, bude to pořád směřovat tam, kam je to momentálně nasměrováno, a to "do riadnej pi.i". Dokud se nenajde nějaký pohlavár, který se na problém nepodívá globálně a neřekne otevřeně:
1.) hybridy jsou v součtu méně ekologické než běžné konfekční benzínové auto
2.) auta na vodík jsou vyložená zátěž
3.) elektomobily jsou na tom možná tak stejně, ne-li hůř(to ty těžký kovy)
4.) provozovat starší auto po jeho pl...
a mě se chce zase zvarcet z tebe jak seš chytrej! Elektromobily u kterych je z nepochopitelnych důvodů bojkotovana vyroba jsou jedny z nejekologictejsích bez ohledu na ty tvoje těžke kovy... v ostatních bodech souhlasim...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 18.06.2008 08:35, RE: Hrůza
anonym napísal:
a mě se chce zase zvarcet z tebe jak seš chytrej! Elektromobily u kterych je z nepochopitelnych důvodů bojkotovana vyroba jsou jedny z nejekologictejsích bez ohledu na ty tvoje těžke kovy... v ostatních bodech souhlasim...
Tak to rozhodně nejsou - to, že někde pálíš uhlí, aby sis přes noc dobil akumulátory není ekologičtější, než když si vláčíš svůj zdroj energie s sebou. Výroba mechanické nebo elektrické energie přes teplo má zhruba stejnou účinnost (elektrárna na tom je sice o něco lépe, ale zase je spousta ztrát v rozvodných sítích). To že čadím v severních Čechách, a proto v Práglu jezdím na elektřinu nepovažuji v součtu za ekologické. Elektromobily napájené z veřejné sítě jsou slepá ulička a nejsou rozhodně ekologické. Problémy ze znešištěním se transformují pouze na jiné místo, ale množství uvolněného tepla a škodlivin není výrazně nižší než u spalovacích motorů.
reagovať

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.