David V napísal:
No, no.
Když si přečteš moji poradnu z pátku, tak zjistíš, že existují vozy, kde nafta smysl má. Pak je tento příspěvek jen ubohé rýpnutí. Nicméně připravuji odpověď na hořekování nešťastné majiteliky, jejíž Kia Rio v chrochtě žere 10 litrů a v servise se tváří: "Paninko, to je normální."
Když je výrobce i zákazník magor, těžko pomůže nějaká rada. To je jak v poradně si někdo stěžoval, že plně naložená Fábie s koly na střeše s 1.4-kou nejede a žere.
Na závěr, pokud Ti články zde vadí, přejdi...
Eh, že by kuří oko? Tak se omlouvám, nedíval jsem se kam šlapu. A rýpnutí? Vždyť jsem jenom shrnul podstatu tvých odpovědí = spotřeba nehraje roli v součtu ostatních nákladů. To jsou tvoje slova, stůj si za nima.
A díky za odkaz na Diesel. Nepotřebuju.
Já si dokážu informace utřídit dobře. Manža jezdí v 1,6 benzín po (krajském) městě za 9-10. Mě to přijde normální. Nechápu ale lidi, co si koupí (mini)SUV v benzínu, a diví se spotřebě nad 8. Chci to poskakovadlo do města obměnit, vybírám mezi ASX (CX-5, 4008) a Tiguanem. Dvoukolky, v benzínu. Stačí. V úvahu by připadala i Kuga. A teď babo (Davide V) raď. Kuga se jí líbí nejvíc, ale dělá se buď v 2,0TDCi (2WD,což by stačilo), nebo 2,0T(jen Titanim 4WD, dost drahý). provoz cca 10tkm/rok převážně po městě, krátký trasy, doba používání opět cca 8let.
Jsem zvědav, jak, a vlastně jestli vůbec, mi poradíš. Nebo se soustředíš jen na invektivy a kopání v pár větách?