Zvirak napísal:
Krtku, proč by někdo daval něco přes 200 za nějakou mikru, když může mít za uplně stejou cenu punto, které je o třídu výš. Tady nevidím jediný důvod proč mikru. Fiat malý auta prostě umí (Srovnatelná Panda samozřejmě levnější).Choci, to co si povídaj v AAA, to ber s hodně velikou rezervou, těm nevěř ani kliku od dveří. Dle toho co a hlavně jak píšeš mam pocit, že ti ještě neni 18 a pomáháš mamce vybrat a koupit auto. V první řadě si dej pozor na prodejce v bazarech, kteří ti chtějí pomoct a poradit, aby tě nikdo nenatáhl...Citroen a Peugeot dělaj malý auta (C1,C2,P106,P107,P206), co vim, problemy snima nebyly. Je to věc priority a co ti sedne, v první řadě ale je aktuální stav.. Segra měla P106, motor 1.0, najeto 250 tisíc. Auto se rozsejpalo za jízdy, motor měl spotřebu 8 litru benzinu a 1litr oleje na 100km :).Je to záložní auto, nebo s tim vozíme psy na chatu, pořád slouží. Musim říct, že 106 je mechanicky celkem spolehlivá (na svoji třídu), ale čekat propracovanost interieru a detailů jako u fiatu ? na to mužeš zapomenout, interier je dost traga. A upřímně nevim, zda vůbec dělá ford nějaká miniauta (citigo, panda, mikra) / malá auta (punto, fabia, fusion ????)
Já ale nemluvím o miniautech, mluvím o malých autech
Řekněme, že Citigo, Pandu, Micro ani další nákupní vozíky nechceme, nechceme ani Octavku nebo Mondeo. Od Fordu mám namysli Fiestu a Focus mi taky přijde OK. Ceed sice o třídu výše je, ale já bych ho ve srovnání se Škodovkou srovnal spíš s Fabii než s Oktávkou. Krátký hatchback nevypadá moc ohromně a za cenu těsně pod 150 000 se dá sehnat 5ti letý auto, s automatickou klimatizací, el. okny i zrcátky, má to hezký a moderní interiér, často i loketní opěrku a to je třeba ve Fabiích za podobný peníz nemožné.
Hodně lidí mě od francouzů odrazovalo, že to je nespolehlivé, nekvalitní, takže ani já od toho mamku odrazuju, přitom jí se třeba 206 líbí..