gablenz napísal:
Ale zase na druhou stranu originální náhradní díly tam nemají za likvidační ceny... Sice jak které, ale třeba tlumič výfuku za 4500 s Dph nebo dolní rameno komplet za 5000.... Bývalo hůř. Pamatuju, že před čtyřmi lety chtěli za 4 zapalovací kabely u Oplu v Ostravě na starou Vectru 4500 Kč a za zadní kotouče s destičkama 9000.... V dobách, kdy už nějaké to Brembo běžně stávalo tisícovku. V tom AF mají nižší ceny dílů než u...bojím se to jméno napsat... (je to to samé jako říct Satan na audienci u...
Hele, já měl posledních 10 let starý auta a jezdil s nima do autorizáku, protože na těch položkách, co jsem řešil bych nic zásadního nenahnal. V Opelu pak zavedli slevy 30% na díly a 15% na práci a rázem to bylo naprosto konkurenceschopné. A co neuměli opravit, leda vyměnit, to jsem nakázal ať nedělají a pustil se do toho sám. A to bylo v době, kdy fóra na netu teprve začínala a já jejich služeb nevyužíval.
Teď je to jiné, něco se stane, klikneš na net, a pokud se trochu orientuješ, tak dost často najdeš řešení, i cenovou relaci. Poptám to ve Fordu přímo u vedoucího servisního úseku. Ten mi napíše cenu se slevou na díly i práci. Pokud je nějaký díl cenově mimo mísu (třeba ta manžeta), neměli ani náznak řečí, že bych si ho nedodal sám. Já jsem spokojen.