Jiří napísal:
Já osobně vlastním Corollu 1.3 benzín 65 kW, váha 1100kg, jsem spokojen, ale z důvodu přeprav objemnějšího nákladu jsem si půjčoval od známého Mondeo v 1.6 motoru a musím říct, že Mondeo na tu svou váhu jede úctyhodně. Když to srovnám s Omegou ve dvoulitru ročník 95, s kterou jsem měl možnost též jezdit, tak Mondeo v 1.6 jede o poznání líp, než právě ta Omega v silnějším obsahu. Jednašestky Mondea bych se opravdu nebál, i když je to jeden z nejslabších nabízených motorů. Chci se jen zeptat, má t...
Ano, zkušenosti mám.
jízdní vlastnosti : auto je ještě tvrdší než normální verze, kombík ale v zatáčkách oproti normální verzi moc lepší není. U hatchbacku je to výrazně větší rozdíl. Celkový dojem - na to jak je to tvrdé, tak by v zatáčkách mohlo být jistější.
spotřeba: pod 8l se nedostanete, počítejte v průměru kolem 10l, hodně záleží na stylu jízdy, není problém jezdit i za 13....
náročnost na údržbu: řekl bych že stejná jako u normální V6, doporučuji ale opravdu dávat pozor na pravidelné výměny oleje. Jinak je známo, že díky větší kompresi V6 ST se rychleji opotřebovává, a např. podle měření v čaqsopisu Fast Ford má většina STček po 150 000 km výkon pouze 190 - 195 koní.
jiné důležité poznatky pro provoz tohoto auta: ST200 má vůči normální V6 jednu zásadní výhodu v chování motoru - narozdíl od běžného Duratecu NEMÁ propad kroutícího momentu mezi 1800 - 2600 otáček. Při jízdě na 5 stupeň točí motor při 90 km/h cca. 2200 otáček a pokud je zapotřebí zrychlit tak právě zde je největší rozdíl a auto jde za plynem mnohem lépe.