anonym napísal:
Zdar a sílu,
koupil jsem Ford Galaxy 2,3 s dobrou výbavou v říjnu 2005 jako ojetý s tachometrovými 105 tis. km, r.v. 1999, mám najeto 50 tis. km, z toho 45 na plyn, motor je pro takto velké auto přiměřeně silný (kamarád má 1,9 TDI s 96 kW a 320 N.m a je to lepší), plyn mám vstřikování s čidlem teploty - přepíná až při 30 st. C - v zimě dávám na masku kryt, jinak přepnutí trvá, spotřeba na benzin při rozumné jízdě cca 10 l, při jízdě na plyn 11 l, nádrž mám toroid pod autem na cca 45 l - je to má...
I já jsem podlehl kouzlu velkoprostorového automobilu, hlavně z rodinných důvodů a od letošního jara vlastním Galaxy 2,3 16 V r.v.99.
Před koupí jsem měl na testování i verzi 2.0, ale ta je pro tak velký a poměrně těžký auto dost slabá a tak určitě lepší volbou je motor větší. Měl jsem asi i štěstí na kus, ale auto ani po koupi ani za víc jak půl roku provozu po nás nevyžadovalo žádné investice.
Navíc s touto motorizací nejsou v ceně , na rozdíl od TDi, a dá se tak sehnat rozumnej kousek za dobrý peníz.
Strah ze zvýšené spotřeby také není třeba mít, zatím jsem měl spotřebu vždy do 10 l ( nejméně 8,7 ) a to víc jak 1/3 km byla s klimatizací.
Kdo nenajezdí kvanta kilometrů, motor 2,3 16V je určitě dobrá volba a já osobně bych do takového vozu šel určitě znovu.