Giorgio napísal:
Ten spor tehdy byl o tom, že jsi zarputile tvrdil, že tehdejší fordy reznou méně (respektive že vlastně nereznou a že není možné rezavý focus najít) než stejně staré fiaty, v čemž ti kromě mě oponovalo dalších X lidí. Já jsem viděl orezlý focus naposledy včera, ale budeme se tu zase hádat o kusech? Podle mě to nemá smysl a věřím, že ani jeden z nás to nemá zapotřebí. Jestli se tu řeší 15 let stará auta, tak ta můžou mít za sebou tolik (bez ohledu na značku), že všeobecná míra stejně může zahaprovat na konkrétním autě. Proto je nutné posuzovat u tak starých aut jednotlivé exepláře individuálně a ty všeobecné informace o modelech brát jen jako informační background. Když se vrátím k tomu mondeu - ano, ráno jsem viděl předfaceliftované, co mělo totálně sežrané všechny boční dveře. Otázkou je, jestli ty s lepší odolností vůči korozi vyrobené od roku 2004 půjdou sehnat v rozumném stavu do 70 tisíc. Aktuálně je na TipCars takové benzinové kombi jediné. A další otázkou je, jestli je těch 70 opravdu strop. Za 75 tisíc se totiž už dá sehnat dvojkový focus s benzinem, kdežto pod 70 je jen nafťák.
Už je to tu zase, mám dojem, jako bychom četli každý úplně jinou diskuzi, nebo snad žili v jiné dimenzi. Že bych se hádal s dalšíma X lidma? To bych určitě nedělal. Jestli se k tobě někdo přidal, se mi už vůbec nechce hledat, ale to tvoje X je někde mezi nulou a jednou, víc ne. Naopak si vybavuju, že se někdo vyjádřil proti Fiatu, ne sice kvůli korozi, ale za nekvalitu interiéru. No a Focus kolem mě projel jeden před deseti minutama, ze tří metrů jsem na něm neviděl jedinou stopu koroze, žádné stopy lakování. A zrovna ráno jsem se ptal svého mechanika, jestli zná ještě nějaké jezdící Tipo, tak zná, je hodně rezavé ale ještě jezdí.
A jinak - ano, sehnat Mondeo v kombajnu za 70 litrů s benzínem nebude úplně hned, ale není to nereálné. Já osobně jsem svá Mondea kupoval od majitelů ne přes bazar. V bazaru budou nadsazené ceny a bude se o nich dát diskutovat. Já jsem v případě slušného stavu akceptoval o něco vyšší cenu, ale výsledkem zase bylo, že po koupi jsem nemusel řešit víceméně žádný servis.