kuko napísal:
To je náhodička - akorát přes víkend měla manželka z práce zapůjčenu Fiestu s 1,4 benzínem. Shrnu svý dojmy z krátkého ježdění:
Motor - výborný. Na ten vůz dostatenčně silný, živý, velice ochotně jde do otáček.
Podvozek - sedí výborně, je ale tvrdší.
Interiér slušný a celkem prostorný, chybělo mi víc odkládacích prostor.
Osobně mám Megana II, takže jsem zvyklej na měkký frantíkovský podvozek, který je při jízdě po Praze přece jenom pohodlnější, zas ale tak dobře v zatáčkách nesedí. Megane je i t...
Jezdím služební Fiestou 1,4 TDCi Van, najeto přes 40tis.km. Nemohu srovnávat s benzínem 1,4 ale naftový motor TDCi je na tak malé a lehké auto až překvapivě živý. Co mně trochu překvapilo je relativně vysoká spotřeba oleje v záběhu (a to jsem jezdil šterně), doporučuji v záběhu častěji kontrolovat stav oleje
Po 40 tisících má motor pořád relativně příjemný zvuk.
V jedné věci mi vadí podvozek - při bočním větru ve vysoké rychlosti se chová opravdu příšerně. Brzdy jsou dobré.
Velká slabina jsou malá zpětná zrcátka, uvážíme-li, že se jedná o variantu Van...
Posilovači řízení bych nic nevytýkal a řazení také ne.
Drobnost, která mně doháže dohnat k šílenství, je výměna žárovky H4 ve světlometech, ženám jednoznačně doporučuji zajet do servisu (porovnánám se snadnou výměnou žárovek u staré verze Fabie).