free78 napísal:
David V napísal:
stejně mi unikl smysl, co vlastně dokázal. Že se kvůli pojistce vyplatí menší motor? To už jsem zjistil dávno, že ne. Teď mám 2,5 litr a povko mám za 3400 (+živelní pohromy, zvěř, zvířata, hlodavci) a předtím jsem měl 1,8 litru a platil jsem 4000 (jen živelní pohromy). Takže za mě větší obsah je na povku levnějš. Je to sice demagogické, ale pravdivé.
No podle mne bylo účelem prokázat, že nemám pravdu, když tvrdím že najetí 125 tisíc km výše uvedeným vozem přijde na 456250,- Kč (= tedy 3.65,- Kč na km). 456tisíc mámo! Ty lži! Mě to jezdí za přece za 4 na sto! ----- U koho se dá pořídit takové výhodné povinné ručení? Já mám na 2,5 litr, 125kW za 4 tisíce u Allianz. Nižší cenu mi nabízela jen pojišťovna SLAVIA.
Já mám Generali a volal mi externí pohůnek, že dostal na starost moje "produkty", jestli prej s tím nechci něco udělat (to jsem platil 3800). A říkám, že si myslím, že moc prostoru nemá. A on mi udělal smlouvu na necelých 3400 a zahrnul tam ty jejich bonusy a zvýšené plnění (skla nepřiplácím, protože jsem 10 let neměl incident, abych měnil celý sklo a navíc mám v autoskle známý, takže kdyžtak za náklady). Je fakt, že mám pný bonus od roku 2000, je mi hoooodně přes 30 a mám děti, ale zase Brno to prodražuje (nějaký Vidlákov u Lhoty by byl lepší), což se všechno zohledňovalo. Nevěřil jsem tomu, ale sundal 4 stovky. Masakr. Začínal jsem u Kooperativy za 5800 a ti nechtěli o zlevnění syšet.