Kuli napísal:
pokial mas pri 100km/hod 2300 otacok ako pises a krutovy moment je niekde okolo 100 Nm, ma motor pri 100km rychlosti k dispozicii nejakych 24 kW...to je naozaj velmi malo...tak fabia 1.2 HTP 40 kW ( o ktorej mimochodom uz redaktori Tipcars napisali, ze sa nehodi na dialnice...) toci pri 100 km/hod 3166 otacok....krutovy moment je pri tychto otackach 106 Nm...scitane a podtrhnute, vodic ma pri 100-vke k dispozicii 35 kW...
Mozno su moje vypocty nespravne, ale vzhladom k sprevodovaniu a parametrom...
Ja to mam na dalnici bez problemu, ale je to dano tim, ze jezdim do Pardubic a to je cela cesta pouze po rovine, zadny kopec, a na chatu po D1 kde uz jsou nejake ty kopce tak jezdim sam nebo ve dvou s pritelkyni. Pokud jedu 130 po rovine tak to radsi pred kopcem trosku rozjedu, ale i tak v kpci dost ztratim, nidky jse zatim nemusel podradit, ale vetsinou ztratim tak 20 km/h v kpci, tkaze vetsinou na vrcholu kopce mam okolo 100 - 110, prevodovka je opravdu dlouha, takze toci malo a nema takovou silu, ale me to vyhovuje, ma to zase vyhodu nizke spotreby a nizkych otacek. Pokud chcete silnejsi, doporucuji poridit si 1.8 ta ma 130 koni a s autem to hybe opravdu vyborne. Pokud jezdite ve 3 - 4 lidech a date i neco do kufru tak urcite doporucuji alespon 1.2 16V. Kroutici moment je orpavdu maly, myslim ze 102, ale zato jeho maximum je u v 2500 otackach,, coz je vlemi brzy, motor pokud jede 100 km/h a pridate tka pomerne je citit ze se sanzi, netrva to dlouho a mate 130, ale tam se temer zastavi a dale stoupa uz velmi, velmi pomalu, ale ja ho nekupoval na to, abych jezdil 160, ja si hezky proplouvam krajinou v pravem pruhu 100km/h mam pustene radio, povidam si se spolujezdci a uzivam si jizdu a spotrebu, takze me vlastni pozadavky plni motor na vybornou, ale reknu vam, ze dalsi me auto bude urcite jedine v nafte, preci je ta absence vykonu je velka. Zvykly ze seatu TDI 110 koni je to obrovsky propad. Akorat pozor u Punta na JTD, cet jsem primo tady na tipcars, ze ten motor se moc nepovedl, jede hezky, ale hrozne brzo odejdou vstriky, kamarad ho ma, je to opravdu raketa, auto totiz vazi pouze 980 kg, coz proti fabii 1120 je o dost mene, ale to JTD opravdu ma velky problem s vstriky.