citácia:
reakce na: Dukar, 23.01.2019 06:10 ( Díky, ale já bych potřeboval ...)
Řešil jsem na podzim to samé, nakonec vyhrál transit, ale jen díky ceně a našemu firemnímu úvěru u jedné banky, která má zase smlouvu s fordem... Jinak po testování, ducata, citroenu jumper(peugeot boxer), renaultu master(i oplu - je to to samé) jsem dospěl k tomuto závěru - v této cenové hladině bych si vybral ducato - a teď proč - má oproti všem výše jmenovaným 2.3 motor (výroba Iveco) nepotřebuje žádný adblue - tedy před půl rokem to tak bylo. Motor měl 96 kW a jelo to pěkně - objem nenahradíš. Citroen i peugeot mají jen 2litry a i když jsem jezdil tuším se 120 kW a jelo to pěkně, tak pořád jsem nějak tíhnul k té 2.3, protože nejela o moc hůř - každopádně tam má fiat i silnější variantu, ale 96 kW je nejprodávanější. Master je malá mrdka, uvnitř úzký - kabina strašná, a L2H3 je daleko menší než výše jmenovaní - měřil jsem nákladový prostor - běhal jsem po autech s metrem jak trubka
. Takže cokoliv z výše uvedeného je lepší než renault a opel a to jsem řešil i s klukama co ke mě do firmy jezdí PPL, DPD atd. Ti jezdí většinou ducatama, citroenama a pežotama.
A teď k tomu Fordu - mám 96kW 2.0. Auto má 6 ti kvalt - nechápu k čemu tam ta 6ka je, řadím ji při 120-130, když ji zařadím v 90ti tak je mi motoru líto, že to podtáčím. Kabina prostorná, různé přihrádky, docela dobré - ale motor slabý, na dálnici když foukne, tak to prostě na tempomat a 6ku na 140 tacho nedává - hold objem nenahradíš- to ducato co jsem měl půjčené s tím samým výkonem nemělo problém. No zvykl jsem si. Jinak to sedák po 10 tisících vrzal jak ve staré plečce, reklamováno - promazáno, ale dělá to znovu - budu reklamovat. Světla potkávací moc nesvítí - 1,5metru před autem tma - reklamováno - prý vlastnost - asi jo, mají s tím na foru problém všechny trandáky, ale je to ostuda. Vyřešeno částečně nightbreakrama žárovkama. Při větru na dálnici fučí v horním rohu dveřma atd. BUdu reklamovat. Ještě ke spotřebě - dá se jet za 6-7l s lehkou nohou po okresce, ale na dálnici to žere 10-11 - jezdím limity. Teď v zimě to bez problémů topí, startuje, žádný problém, ale motor jsem měl vzít silnější, moje blbost a teď budeme na firmě pár let trpět - no to je tak , když se to potřebuje docela rychle
.Auto má 20 tisíc najeto, uvidíme co bude dál.