citácia:
reakce na: Citroenak, 02.11.2019 16:33 (Myslim, ze spominas novy merce ...)
E400d je 3,0 šestiválec, 250kW a 700Nm. Mám ho ve verzi 4matic, tedy čtyřkolku.
Že jezdím dálnice, neznamená, že nejezdím taky mimo ně, to jsem naprosto nepochopil, tento "argument". Jak brutálně rychle dokáže brázdit okresky se zatáčkama je fascinující. To nakonec zvládá prakticky stejně dobře i BMW 540i, ale i tak, myslím, že Ečko je na tom dnes o nepatrný chlup lépe. Video od Rasťa Chvaly je myslím dost výmluvné a je tam krásně vidět co nové Ečko dokáže a že Mercedes je dnes jedním z velmi mála, kde zůstal zdravý rozum a snaží se vzpírat ekoterorizmu.
Ten C6 je sice starý, ale na takové neoprávněné vychvalování jsem prostě musel zareagovat. Ten se ani trochu nepřibližuje tomu, co umí dnešní Ečko. Naprosto v ničem. A ani ve své době to nebyl žádný hit, snad hromě pocitu hladké jízdy rovně. V C6 jsem jel někdy v roce 2007 a ničím mě nezaujal a za mě naprosto nezajímavé auto bez duše. Nemá co nabídnout.
Ten motor i automat, co mám, je vlastní výroba Mercedesu. Nepíšu tady o nějakých low endových Mercedesech s motorem-nemotorem od "Kosočtverce", ale o plnotučném Mercedesu bez kompromisů. Pro mě to byla jasná volba, protože S klasse nemá verzi kombi. Kdyby S klasse bylo také jako kombi, měl bych dnes S klasse kombi.
Nakonfiguroval jsem si to auto bez kompromisů a bez ohledu na cenu a jsem nesmírně spokojený. Tady na ukázku jedna z vychytávek, kterou žádná jiná automobilka nenabízí v takovém rozsahu a takové funkčnosti. Ani BMW, to umí jen jízdu vpřed a vzad a pouze přes ovladač.
https://www.youtube.com/watch?v=M7ej-zlJGis