citácia:
reakce na: IvaP, 20.06.2018 21:11 (Dobrý den,Prosím o radu zkušen ...)
Ahoj, až na Chevrolet Spark, Kalos a Aveo není vyloženě nic špatně a určitě rozhodující bude stav vozu a rozhodně je důležíté jaké trasy jezdíš. Do města je Kolínský brouček super, mimo město už je mnohel lepší např. Peugeot 206, Renault Clio 1.2 nebo Fiat Puntu Grande 1.2, Fiesta, Fusion atd.
1. Trojčata - můj kamarád má C1 1.0 Vti, opravdu se nekazí, do města je to velmi povedený vůz. Jestli ale jezdíš často i okresky a to i v zimě, tak je to adrenalinový sport. Vůz doslova lítá na sněhu, protože je moc lehký. Není to tragédie, ale musí s tím člověk počítat. Jenže ve městě tohle řešit nebudeš a zaparkuješ prakticky všude a spotřebu budeš mít do 6l. Vadou na kráse je nestandardní velikost pneu, takže menší výběr, vyšší cena.
2.Ford Fiesta - spolehlivý pracant, bytelná technika, ber jakýkoliv benzín 1.25/1.3/1.4/1.6
Určitě zvaž daleko praktičtější Ford Fusion, vůz "pro ženu", protože má vyšší posez, lepší kufr na návštěvu zahranictví atd
Motory jsou stejné jako pro Fiestu, tj. 1.25/1.4/1.6(ten už má větší spotřebu ve městě)
3. Stará I10 - nemám zkušenosti, nebral bych z důvodu nízke bezpečnosti, zdraví máte jen jedno
Getz - má dlouho kamarádka a je spokojená, nekazí se. . Motory 1.1 a 1.3 nemají za sebou žádnou aféru či skandál. Je třeba ale vybírat pečlivě, Ojetí korejci obecně rádi reznou.
Mě trochu odrazuje interiér, např. Peugeotu 206 se člověk cítí tak nějak útulně a příjemně.
4. Chervrolet - nebrat, kazí se, rezne, moc rizikové
5. Peugeot 206 - příjemné auto, které jsem sám pár let měl jako letitou ojetinu r.2002. Stačí i základní motor 1.1i, výkonově silnější 1.4i dává ale velkou výkonovu rezervu i při předjíždění a zaplé klimatizaci
Ty se dostaneš už na novější ročníky 2006+, kde jsou vychytané mouchy. Vůz má levné náhradní díly z druhovýroby, levnější, než např. pro Fábii. Takže ikdyž není tak spolehlivý jako Kolínská Toyota, pořád je udržitelný jeho provoz. Co je ale o dvě třídy jinde než kolíňata je komfort, prostor a odhlučnění. I podvozek snese rychlou jízdu na dálnici, což je na tak malé auto překvapení. Karosérie je pozinkovaná, interiérové plasty nadstandardně odolné. V červené mezalíze je to pořád nádherné malé auto a těšil jsem se vždy na jízdu v něm. Já si dal záležet na výbavě, takže jsem měl i v tak starém autě ABS, airbagy, funkční klimatizaci, el. ovládání oken i zrcátek atd., vše plně funkční a když připočítám fajn sedala a příjemný volant, nemám co dodat
6. Citroen C3 - spolehlivý je nejen 1.4i ale i 1.1i. Je to dvojče Peugeotu 206, má ale vyšší posez a lehčeji jde servo(volant). Do města možná lepší volba než Peugeot.
Do výběru bych určitě přidal:
7. Fiat Punto Grande 1.2/1.4 - nenech se zmást, tenhle Fiat je docela spolehlivý a příjemný společník.
8. Opel Corsa 1.2i - velmi pohodlný vůz, nutno zkusit. Spolehlivost je dobrá.
9. Renautl Clio III 1.2i - opět, pohodlný vůz, spolehlivý základní motor, dobrá antikorozní ochrana. Za mě tajný tip.