Pepe napísal:
Petr S napísal:
U posledního auta mám pojistku POV a All risk za 7500 ročně (cena auta byla 409 tisíc). Pokud bych koupil sofistikované zabezpečení za 10-30 tisíc, tak pochybuju že dostanu takovou slevu od pojišťovny, že by se mi to v reálné době vyplatilo.Auto má bezklíčové nastupování (původně jsem toto ani nechtěl, ale bylo v rámci paketu) a pokud bych instaloval zámek řazení a musel hledat klíče po nastoupení, tak komfort bezklíčového nastupování nemá smysl...
Pořádná pojistka (s minimální spoluúčastí) je nejlepší zabezpečení. Když bude chtít někdo auto ukrást, tak ho prostě ukradne, zabezpečení nezabezpečení. Když ho někdo poničí, a díky čemukoliv se podaří pachatele chytit, tak je to akorát k vzteku. Pojišťovna neplní, vše se řeší občanskoprávní cestou. Většinou s člověkem, ze kterýho nikdo nic nedostane
Souhlas. Když někdo chce a umí auto ukrást, tak ho ukradne.
Třeba teď za totálku 6 tiletého Yarise nám pojišťovna viníka (Allianz) z jeho POV zaplatila 145 tisíc. Resp. 37 tisíc jsme dostali za vrak z aukce a zbytek doplatila pojišťovna. Nemůžu si v tomhle případě stěžovat. Viník byl známý. Ale asi mluvíš o případu, na které se nevztahuje POV, např. vandalismus.