Zvirak napísal:
westenros, a tys někdy v tom zdownsizingovým zázraku jel? Přijde ti, že rapid nabídne lepší svezení. To snad ne. TSI nepřekypují spolehlivostí ani výdrží. O podvozku ani nemluvím.
Protože továrník nakoupil právě Rapidy (jeden s dýzlem tuším 1,6?) a jeden s 1,4TSI. S ní občas skáču trasy kolem 300+300km. Zpočátku jsem mlě předsudky a dnes vím, že to je v hlavách lidí. Rapid je auto, které uspokojí průměrného zákazníka, obzvláště středního a vyššího věku, který vyrostl a oprostil se od srovnávání a závodění, ale preferuje NOVÉ auto se zárukou (na co se vztahuje, je otázkou), které nebude shnilé jako ojetina a RELATIVNĚ levné v kontextu nových aut. Rapid s touto motorizací rozhodně není líný ani pomaly v duchu toho, jak s ejezdí na našich cestách. Na dálnici v Německu jsme nasadili stálých 160 a byli jsme spíše ti rychlejší - většina Němců dnes jezdí koolem 130-140- asi i na ně padá ekonmika a náklady na život. To se nám potvrdilo dvakrát v závěru roku, jednou cesta do Mnichova, jednou do Osnabrucku. A za této rychlosti nebylo v zásadě nic, co bych mohl Rapidu jako spolujezdec vytknout - podotýkám, že jsem seděl vzdau a měl jsem se královsky, neb kolage vpředu se lehce uskrovnil. Spotřeba byla kolem 7,5/100, což mi řekni,. které auto s 2litrem ti na dílnici v této rychlosti pojede. Takže jako vozidlo pro přepravu z A do B pro "normální" lidi je to velmi dobrá volba. To, že někteří lidé mají v hlavě letitiý a dnes již zcela nesmyslný blok o nadautech z řady BMW (jak olítaných,m tak nových). je jeich věcí. Toto se týká zejmína Oktávie - torchu odbočím - když čtu diskuze, o tom, zdali si koupit novou či mírně jetou Oktávii, většino se diskuze zvrhne na klišé "kup si rči vojetýho baworáka, z roku raz dva a budeš za vodou". Bude. Zklamáním.
No nic, jen jsem chtěk trošku popsat dojem z jízdy s Rapidem, který opravdu v dané třídě nemá moc slabých stránek, snad krom pořizovací ceny, která je holt vyšší, než např. u Renaultů. Ale jako auto opravdu dobrý pro ty, co nečekají zázraky, ale reálné odpovídající technické řešení a vlastnosti. Pak je to dobrá volba.