Rubal napísal:
dagoš napísal:
Náročnější údržba asi ano,ale při správné údržbě najede alfa určitě to stejný Km jako koncern,vím z vlastních zkušeností,apoň nemít něco tak bezpohlavního jako vůz škoda!!!O podvozku O1 se nebudeme snad ani bavit!!!
Podvozek je na Octavii 1 slabinou, ale v porovnání s Alfou asi jediný. Na to že by Alfa 156 měla být o třídu výše to není nic moc. Kdybych se měl znovu rozhodnout jestli koupit Škodu Octavii 1.8 T, nebo Alfu Romeo 156 1.8 TS, rozhodl bych se pro " bezpohlavní" Octavii. Jelikož mi záleží na kvalitním, pružném motoru a nízkých nákladech jak na provoz, tak na servis a ne na srdeční záležitosti, která bude drahá na servis a "sežere" 10 l paliva na sto.
Tak kdyby mi záleželo na nákladech na provoz, tak bych si určitě nekoupil 1,8T.
Zásadní argument, proč si nekoupit O1, je pro spoustu lidí to, že se jim prostě nelíbí. A kupovat něco, co se mi nelíbí, fakt nemá cenu. AR bych si nekoupil taky, ledaže bych ji měl na "projížďky" jako víkendový auto. Ale jelikož na to "nemám čas", tak o tom stejně nepřemejšlím. Ale chápu, že to někdo prožívá tak, že pár měsíců jezdí AR, a zbytek roku tramvají
.