anonym napísal:
Jel jsem jen jednou s 156 1.8 no a bylo to pro me zklamani. Ten motor mi prisel strasne slabej. Aby clovek trosku jel musel porad radit dalnicni stoupani jsem musel podrazovat abych udrzel rychlost. Pripominalo mi to jizdu s felicici. No a vytocenej motor taky nevypovidal o 140konich. Myslim ze Focus 1.6 je lepsi nastroj na na vyblbnuti tak na normalni jezdeni. myslim ze to s Alfou smeruje skopce. v minulosti krasna auta, 156 tezi jen s tradice, no a nova 159 pro me ztratila uplne nalepku n...
No nevim nevim, mám 1.8TS a Brno - Praha zařadím za 5 a jedu celou cestu 160-180km/h v poho (když je volná dálnice), ale máš pravdu že ten motor opravdu táhne až tak od 3 tisíc otáček, takže pokud je člověk zvyklej jezdit v nižších točkách, tak si musí na to zvyknout. Ale rozhodně je krásný když to člověk může točit do 7tis. otáček, to pak akorát člověk vidí jak auta okolo odpadávaj, protože museli přeřadit
Ale jinak ta 1.8 žádný super dělo není, to je jasný, objem ničím nenahradíš, takový BMW M3 to je alespoň mašinka a to podotýkám, že Alfy Romeo mám fakt mega rád a s tou 1.8 jsem nad míru spokojenej.