0
späť

diskuze k tématu: Zimní pneumatiky 2008 - novinky na trhu

kategórie zaradenia témy:
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 22.10.2008 12:14, Bridgestone
Nechybí v přehledu (vůbec NE špatné) japonské Bridgestone?
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 22.10.2008 13:42, TABULKA
Možná by bylo dobré udělat srovnávací tabulku.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 22.10.2008 14:10, RE: TABULKA
SADAM napísal:
Možná by bylo dobré udělat srovnávací tabulku.
Nejen to, spíš přemýšlím, k čemu ten článek byl dobrý. Možná že mi při řízení pomůže výčet značek prodávaných na českém trhu, nebo si vzpomenu na moudrá ředitele barumu slova o pokroku v gumárenství, až se mi jeho polarisky nebudou ochotny vydrápat na sněho do mírného kopce. ADAC, AUTOBILD a s přimhouřením oka český automotoklub a jeho testy pneumatik budou relevantním zdrojem.
P.S. ta tabulka obsahující údaj o nižší trakci letních pneumatik v zimním období se vztahuje na jaké podmínky? Vskutku i třeba když je v zimě jen sucho a jen mokro je letní pneu horší? A jaká, ku jaké. Vím, že občas pronikne do testu zimních nějaká letní a zimáky dostanou na suchu a na mokru pěknej výprask. Vzhledem k průběhu zimy v Brně a okolí (celkově nížiny v polovině Čr) se mi to zdá jako důležitější údaj, než suchopárné opakování-jezděte v zimě na zimních a nic se Vám nestane. Já bych spíš řekl - popřemýšlejte o tom, jak provozujete váš vůz v zimě a zamyslete se, zda se Vám zimní pneumatiky vůbec vyplatí a pokud ano, pomněte, vždy je to jen pomocník, ne spasitel
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 22.10.2008 14:56, RE: TABULKA
typek napísal:
Nejen to, spíš přemýšlím, k čemu ten článek byl dobrý. Možná že mi při řízení pomůže výčet značek prodávaných na českém trhu, nebo si vzpomenu na moudrá ředitele barumu slova o pokroku v gumárenství, až se mi jeho polarisky nebudou ochotny vydrápat na sněho do mírného kopce. ADAC, AUTOBILD a s přimhouřením oka český automotoklub a jeho testy pneumatik budou relevantním zdrojem.
P.S. ta tabulka obsahující údaj o nižší trakci letních pneumatik v zimním období se vztahuje na jaké podmínky? Vskutku...
Zimní směs je přilnavějsí (lepivější) a podle mne by dostala letní pneu na prdel i za sucha a mokra. Nejbezpečnější by bylo i v létě jezdit na zimních ale díky měkké směsi sice auto tak nesedí a není to zrovna ekonomické.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 22.10.2008 15:07, Zima
typek napísal:
P.S. ta tabulka obsahující údaj o nižší trakci letních pneumatik v zimním období se vztahuje na jaké podmínky? Vskutku...
Nevím, jestli je to zde zvykem , ale já mám "praxi", že před zimou se jezdí do servisu, kde za pár marek - euro - tak 10 - udělají "zimní kontrolu" - což znamená kontrola doplnění náplní a "naimpregnování" všech gumových částí (těsnění dveří..).
Tenhle článek/nečlánek je opravdu trošičku "k ničemu" - a ještě tam chybí taková "špička" jako je Bridgestone.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 22.10.2008 15:21, RE: TABULKA
Alda napísal:
Zimní směs je přilnavějsí (lepivější) a podle mne by dostala letní pneu na prdel i za sucha a mokra. Nejbezpečnější by bylo i v létě jezdit na zimních ale díky měkké směsi sice auto tak nesedí a není to zrovna ekonomické.
Pokud se dobře pamatuju, tak loňské testy ukázaly, že zmní pneumatika má nejvýraznější přínos na sněhu, břečce a možná ledu, ale na suchu a vodě za letními zaostávaly. Jenže jsem se pak dočet, že testy dělaly v květnu za teplot nad 15°C - což má zase nulovou vypovídací hodnotu, neboť zimní měkká směs má za vyšších teplot větší skluz, takže se ty testy nedají vzít za platné. Rozhodně nesouhlasím s tím, že zimní guma je v létě bezpečnější než letní, a to nejen ze své zkušenosti.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 22.10.2008 16:55, RE: TABULKA
Alda napísal:
To je pěkná hloupost. Už jsem o tom loni psal článek. Nic není tak jednoduché a černobílé. http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2007111101
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 22.10.2008 17:13, to je udaju a nazvu, stejne to zapomenu
letos jeste dodelam Savy, napresrok koupim Contiky, Michelinky ci Bridge ...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 23.10.2008 06:06, RE: TABULKA
typek napísal:
To je pěkná hloupost. Už jsem o tom loni psal článek. Nic není tak jednoduché a černobílé. http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2007111101
typek=DFENS? To je dobré vědět, velmi kvalitní server, jsem pravidelný čtenář.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 23.10.2008 08:18, no name značky?Díky ne.
Přiznám se,že nechápu proč někdo koupí pneu typu Vredestein,Rotalla,Kormoran apod.Na co ušetřit pár stovek když pak riskuju mimo auta i život?
Při troše snahy na netu se dá najít dobrá cena i na prémiové značky co se pravidelně v testech umísťují vysoko.Narozdíl od "no name",které se do testu snad nikdy nedostanou.
na zimu už mám Dunlop SP Winter sport M3.Mají být dobré,uvidím jak se s tím poperou.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 23.10.2008 09:13, RE: TABULKA
Alda napísal:
typek=DFENS? To je dobré vědět, velmi kvalitní server, jsem pravidelný čtenář.
Týpek nerovná se DEFENS. Taky jsem pravidelný čtenář, ale už jen to, že Týpek je z Brna (či okolí) a DEFENS z Budějic by ti mělo napovědět.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 23.10.2008 09:48, RE: TABULKA
free78 napísal:
Týpek nerovná se DEFENS. Taky jsem pravidelný čtenář, ale už jen to, že Týpek je z Brna (či okolí) a DEFENS z Budějic by ti mělo napovědět.
Ovšem v tom případě neměl psát že "jsem před rokem psal článek" který je podepsán DFENS...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 23.10.2008 10:19, RE: TABULKA
Alda napísal:
Ovšem v tom případě neměl psát že "jsem před rokem psal článek" který je podepsán DFENS...
Milý Aldo.
Znovu si to přečti a pak si vysyp popel na hlavu. A dobrá rada pro příště - hlavně nehodnoť autora, ale myšlenky
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 23.10.2008 11:30, RE: TABULKA
typek napísal:
Milý Aldo.
Znovu si to přečti a pak si vysyp popel na hlavu. A dobrá rada pro příště - hlavně nehodnoť autora, ale myšlenky
Omlouvám se, beru zpět. Popel už chládne
reagovať

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.