SADAM napísal:
Možná by bylo dobré udělat srovnávací tabulku.
Nejen to, spíš přemýšlím, k čemu ten článek byl dobrý. Možná že mi při řízení pomůže výčet značek prodávaných na českém trhu, nebo si vzpomenu na moudrá ředitele barumu slova o pokroku v gumárenství, až se mi jeho polarisky nebudou ochotny vydrápat na sněho do mírného kopce. ADAC, AUTOBILD a s přimhouřením oka český automotoklub a jeho testy pneumatik budou relevantním zdrojem.
P.S. ta tabulka obsahující údaj o nižší trakci letních pneumatik v zimním období se vztahuje na jaké podmínky? Vskutku i třeba když je v zimě jen sucho a jen mokro je letní pneu horší? A jaká, ku jaké. Vím, že občas pronikne do testu zimních nějaká letní a zimáky dostanou na suchu a na mokru pěknej výprask. Vzhledem k průběhu zimy v Brně a okolí (celkově nížiny v polovině Čr) se mi to zdá jako důležitější údaj, než suchopárné opakování-jezděte v zimě na zimních a nic se Vám nestane. Já bych spíš řekl - popřemýšlejte o tom, jak provozujete váš vůz v zimě a zamyslete se, zda se Vám zimní pneumatiky vůbec vyplatí a pokud ano, pomněte, vždy je to jen pomocník, ne spasitel