0
späť

diskuze k tématu: výběr automobilu

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, automobilky, ostatní, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 24.10.2014 18:19, výběr automobilu
Dobrý den redakce TipCars. Hledám spolehlivý a bezpečný vůz, u kterého bych se nemusel bát, že za něj dám majlant v servisu. Mám rád sedany a do vínku mi padlo Volvo S60 I.generace s benzinovým motorem 2.4 103kW . Obecně mám rád vozy automobilky Volvo, a proto mi tento vůz ihned padl do oka. Chtěl bych se tedy zeptat, jak je na tom Volvo s tímto motorem, případně jestli by se nenašel lepší, jak je na tom se spolehlivostí atd.
Děkuji
reagovať
cubec
počet príspevkov92
dátum registrácie28.04.2010
Piatok 24.10.2014 20:37, Re:
U auta starého cca 10 let, záleží spíše na stavu daného auta než na tom kdo ho vyrobil. Co se týče S60, tak to má výhodu, že nerezne, bezpečnost a spolehlivost jsou na velice vysoké úrovni. Ceny servisu jsou dražší než u lidovek. Technické podrobnosti určitě někdo doplní, každopádně jednoduché auto=menší pravděpodobnost oprav, takže atmosférický benzín, pohon jedné nápravy, pravděpodobně i rozvod řetězem budou vlastnosti na které je třeba se zaměřit. Osobně mám Volvo S60 z roku 2003 a životnost některých dílů mě až udivuje. Třeba předepsaný interval na výměnu vzduchového filtru je 60tkm, jsou to drobnosti ale ve výsledném součtu to mohou být rozhodující faktory.
reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Pondelok 27.10.2014 11:55, RE:
Dobrý den. Vámi vybraný atmosférický pětiválec je na tom se spolehlivostí velmi dobře. Mimo občasných problémů s EGR ventilem, škrtící klapkou či lambda sondou s ním prakticky nebývají problémy. Jinak S60 nejčastěji trpí na "oslepnuté" přední světlomety, poruchy automatických převodovek Aisin (zejména v případě zanedbání údržby) a při vyšších nájezdech také vůle na podvozku.
reagovať

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

podobné vozidlá v ponuke:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.