Valnoha napísal:
Zvenku i zevnitř je to na předešlé "nudné" modely Volva celkem pěkné až na: Nažloutlé zbarvení interieru a na díru pod združeným ovladačem klimy atd.
Jak to auto vypadá, to je věc subjektivního názoru. Myslím, že to je momentálně nejhezčí Volvo, které se dá pořídit. Ale na to tom "nudném" vzhledu předešlých modelů myslím něco bylo, mě se ty dřívější modely (hlavně hranaté 7, a předposlední generace S 60/80, V 70) líbily mnohem více, než současné uhlazené řady. Pokud jde o nažloutlý vnitřek, je to hodně dáno vkusem teritoria, kam se Volva hodně exportují - USA. Obdobně jako u MB, tam i Volva a BMW s krémovým vnitřkem jednoznačně převažují. Osobně se mi to docela líbí a myslím, že je to na jednu stranu praktičtější v létě, kdy se to auto uvnitř tak nezahřívá. Mám teď druhé Volvo s černým vnitřkem a je dost nepříjemné (hlavně kožená sedadla). Druhá věc je čištění takového vnitřku, ale dá se to zvládnout. Namítanou díru po sdruženým ovladačem klimy - ne zcela chápu, co máte na mysli. Jestli to díru, pod placatým středovým panelem, tak tam si myslím soudruzi ze Švédska mohli zapřemýšlet. Já v C 30 tam mám jakousi mělkou vaničku - na mobil to tak akorát stačí, na něco většího - třeba i malou PETku - zapomeňte. Tady, v XC 60 je místo vaničky cosi jako držáček na mýdlo z koupelny. Tak nevím, jestli se do toho vejde (a drží tam) aspoň ten mobil. Jinak auto je moc hezké (hezká bude bezesporu i cena), ale asi by mi vadilo, že to nemá poháněnou zadní nápravu aspoň přes ten Haldex. Na zimní dny, jakou jsou teď, je težké SUV - předokolka asi dost na dvě věci. Jinak motor bude klasický 2.4 D od Volva (i když teď přepracovaný, jak říkají) - když s tím člověk pojede opatrně a plynule, odmění se docela fajn spotřebou, jakmile začnete trošičku akcelerovat, budete mít vír v nádrži.