martina33 napísal:
Dobrý den,prosím o radu. Rozhoduji se mezi dvěma auty do 200tis. Volvo V60 2.0 z roku 2005 a Fordem Focus 1.6. z roku 2010, obojí Diesel, kombi. Volvo je cca o 40tis. levnější. Řídil se mi lépe a měl by být bezpečný (hlavní kritérium). Focus je pěkný a velmi zachovalý, má o proti staršímu Volvu lepší výbavu. Upozorňuji že motorům atp. vůbec nedorzumím, proto prosím o pro mě pochopitelné odpovědi :). Děkuji!
Předpokládám že se jedná v dotazu.o V50, protože V60 je nástupce a vyrábí se od 2011. Za mne doporučuji jednoznačně Volvo, možná ještě pohledat něco cca od roku 2008 kdy došlo na facelift a hledat výbavu Summum nebo Momentum. Lidé o V50 tvrdí že je to převlečený a předražený Ford Focus, ale s od Forda má jen podvozkovou platformu podobně jako Mazda a auto je vnitřkem úplně jiná liga. I motory nejsou od Fordu, ale od PSA nebo silnější vlastní produkce. S místem uvnitř je to nastejno tzn. na zadních sedadlech max. 2 spolucestující. Pro Volvo hovoří nejlepší sedačky ve své třídě, kvalitní provedení prakticky všeho v autě (kůže, plasty, audio...) a prvky pasivní bezpečnostní výbavy (tlusté masivní plechy, rámy karoserie,,,). Jízdní vlastnosti V50 jsou podle mne lepší než u Focusu (možná subjektivní dojem, ale něco jsem i s Focusem najel, ale nebyla to verze ST či RS což je zase jiná liga). U Fordu je levnější servis a některé náhradní díly.