Pepe napísal:
Je mi to úplně buřt, já piju, co mi chutná - a je úplně jedno, jestli je na vinětě Dom Perignon, Paul Verlaine, Piper Heidenseck, nebo Bohemia Prestige Brut. A z červených si pošmáknu klidně na čemkoli z italské, fr., JAR, austr., chilské nebo USA provenience. Kolem 100 Kč mi to chutná víc, než bůhvíjakej přívlastek, archív nebo sláma z ČR. Ale do něčeho se "zamilovat", a pak mít hokej v názvu působí tak trochu ehm snobsky. Sorry.
Nějak NEchápu ten "hokej v názvu"?
Z vín jste "zapomněl" vína novozelándská, kde se za VELMi rozumný peníz dá najít spoustu VÝBORNÝCH vín, ale já praxí "došla" k vínům pana Coppoly (a opravdu NEvím jestli jsem to někdy někde napsala "špatně" - ale je to samozřejmě "možné"..
Mám "vyzkoušené", že docela DOST "zajímavé" jsou i jeho "mladá" (levná) vína a já zde doporučila MŮJ "oblíbený "Rubicon Estate" a to i "proti" DRAŽŠíMU a "věhlasnějšímu" a odborníky CHVÁLENĚJŠíMU "Niebaum - Coppola", které jsem shodou okolností pila nedávno (Buřtík dostal lahev k narozeninám) a on z něj byl "nadšen" a já ho "chválím", ale JÁ prostě momentálně asi NEjraději...
To "sorry" NEní třeba, já celkem VÍM co "hledám" a i když z toho možná nějací "dlouholetí" vinaři NEjsou "nadšení", tak prostě zrovna vína z coppolových vinic jsou v posledním cca desetiletí opravdu "skvostná" (vzpomněla jsem si na malou nenápadnou restauraci v Modeně, kde jsem si před nějakým měsícem dala k jídlu sklenku červeného ... nechci si vymýšlet .. snad za 4€ - prostě OPRAVDU MÁLO - rozhodně DO 10ti € a bylo to víno mně sice ZCELA NEznámé, ale vynikající a výborné..
Z těhle "levných" vín "k obědu" mám (pro někoho možná KUPODIVU) docela ráda "domácí" rakouská vína - NEtuším/NEvím proč - prostě je v nich něco ... co mi VYHOVUJE..
PS: Ale když se vrátím do "běžné" produkce - tak znám a "dohledala" bych i přesné názvy dalších zajímavých vín, nicméně KONKRÉTNĚ mnou výše zmiňovaný Rubicon je prostě moje současná "1čka"
PPS: Nějak se mi teď vybavilo "levné" novozélandské růžové ... název teď z hlavy nevím - cenová kategorie ... do 20ti€ za lahev - VYNIKAJÍCÍ (za ty peníze snad až "fantastické")
Pěkný den ,-)