gablenz napísal:
A ještě dotaz: švédsky se řekne pětiválec v turbu "2.0 T5"? Nebo z jakého jazyka to jo je přeloženo? A ono to má podobný projev jako Tdi? No zajímavé...takže se jako u Tdi žádný kopanec nekoná? Aha... A lidi si myslí, že na Volvo je třeba balík peněz? To si myslí leda tak babička Procházková z Horní Lhoty...každý už dneska ví, že tyhle kdysi drahé krabice (velké Lancie, Volva, Saaby, Renaulty...) jsou po určité době skoro neprodejné a běžně stojí jako zachovalejší Fabie. To už dneska ví každý. N...
Jen bych chtěl trochu opravit Váš příspěvek. Hodně záleží na stavu toho daného auta. Ale není pravda, že jsou starší Volva skoro zadarmo. Podívejte se např. na www.mobile.de a najděte si tam některé kousky - tzv. největší krabice (mimochodem jsou také nejpěknější) jako např. Volvo 240, 740, 940, 960, S90, V90 a kolikrát najdete kousky ve velmi pěkném stavu, ale tomu odpovídá i cena! Třeba i kolem 6 - 7 - 8 tisíc EURO! Někdy jsem viděl i ceny přes 10 tisíc.. Takže je opravdu potřeba rozlišovat a zaměřit se na stav vozidla!
Jinak značku Volvo musím pochválit. Co se týká výše uvedených modelů, tak spolehlivost perfektní, antikorozní ochrana také! Sám mám 20 let staré Volvo 240 a žádná koroze! Mám i Volvo S90 - 14 let staré - a také žádná koroze a ani žádná závada za těch 6 let, co ho mám. Takže naprostá spokojenost!
Každopádně souhlasím, že Škodovky jsou u nás předražené. Sám tomu nerozumím, když třeba po 10 letech je srovnatelná cena u auta (třeba Octavie), které stálo 1/3 toho co třeba luxusnější a kvalitnější vůz jiné značky.. i když je ve srovnatelném technickém stavu. A přitom ani ceny náhradních dílů nejsou levnější, jak si spousta lidí myslí.
Takže všem lidem doporučuji. Vykašlete se na drahé Škodovky a raději se dívejte i po jiných značkách. Škodovka už není vyloženě české auto s levnými náhradními díly, jak to bylo dřív...