Jirka napísal:
Brzdy u mě jsou opravdu průměr, sice zabrzdí jak já potřebuji, ale na brzdový pedál musím vynaložit velkou sílu a pokud chci normálně brzdit, brzdový pedál zabírá až hodně dole. Po svezení v Golfu IV, kde jsem sešlápl pedál stejně jako u mého Venta, já a spolujezdec jsme skončili na předním skle, to byl neskutečný rozdíl. Jinak co vím, tak lidi, kteří jezdili ve IV a přesedli do III, byli brzdami velmi sklamáni takovým rozdílem účinnosti.
Ale jinak brzdy G3/Vento je problém, obzvláště s bubnama vzadu - brzdí,ale musí se na pedál šlapat hodně. Tohle spousta našich kolegů řeší...koupí kvalitních kotoučů a destiček třeba brmbo apod. . Ale není vyloučená věc,že by bodlo vyměnit brzd.kapalinu,popřípadě nechat zkontrolovat brzd.válec(pokud se však o auto vždy někdo staral tak bodou ok a je to tak od výroby)Jinak i já po přesednutí do Octavie2 málem prolítl sklem....ještě že se pášu... Ale zase znám lidi co z Venta přesedli do Passatu B5 a shání zpět vento!!!! A i když se podíváš na třeba www.mobile.de tak zjistíš, že vent si němci cenní jako pasatů! Bohužel u nás tolik ne... Zatím se měj hezky a spoustu příjemných km..