Utorok 23.07.2019 15:13,
Výběr Passat B7/B8
Zdravím všechny,
prosím - rozhoduji se pro koupi ojetého vozu, mám dobrý kontakt na schopné a šikovné techniky, kteří se mnou osobně pojedou do bazarů v Německu a vůz za mě analyzují a následně doporučí/nedoporučí, takže bych se snad stočeným tachometrům měl vyhnout. Předvýběr vozu bude na mobile.de po konzultaci s techniky.
• Nejvíce jsem nakloněn Passatu Variant – jde mi o velký kufr a celkově přepravní prostor, auto pro rodinu, přeprava velkého množství věcí, víkendy/výlety na chalupu, nákupy a popojížďky městě. Roční nájezd průměr 10 tis km.
• Rád bych vůz s nájezdem do 100 tis km, stáří okolo 5 let
• Cena do 350 tis Kč (něco přes 13 tis EUR)
• Auto jsem samozřejmě připraven servisovat pravidelně 1x ročně
Prosím o radu: Jaký motor? Jakou verzi? Benzin/nafta? Doteď jsem měl 1,4 i30 (73 kw) – dost líné. Problematika je velice složitá ohledně toho jakému motoru, verzi nebo řadě se vyhnout z hlediska servisních nákladů a výdrže. Generace nejspíše B7, nebránil bych se ale ani nové B8, kterou lze v této cenové hladině již také dohledat. Celkem mě však vylekal jeden článek, který ve mně vyvolal obecně dojem, že je Passat jako takový drahý na servisování a často žádá nějaké výměnyů kvůli poruchovosti. https://www.garaz.cz/clanek/test-ojetiny-volkswagen-passat-b7-dava-smysl-jen-s-2-0-tdi-21000186
Jsem v této problematice laik, tak ocením každou radu.
Rád si nechám poradit, jestli Vás napadne i jiné auto, avšak nenašel jsem žádné auto poměr cena/výkon/kufr, které by Passatu nějak konkuroval.
Nebo je lepší s mým ročním nájezdem koupit raději "levnější značku" a novější auto?
Moc děkuju, Adam
reagovať