0
späť

diskuze k tématu: VW Passat B5 nebo B6?

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
curator
počet príspevkov2
dátum registrácie09.10.2009
Štvrtok 06.02.2014 20:23, VW Passat B5 nebo B6?
Dobrý den,
řeším dilema zda zvolit B5 rv 2003 s polovičním nájezdem a cenou nebo B6 rv 2010 s dvojnásobným nájezdem a cenou. Ostaní parametry jsou prakticky shodné (1,9 TDI/2,0 TDI CR, kombi, 4motion, manuál 6ti kvalt atd.). Oba jsou ve velmi dobrém stavu a prověřené ve VW. Jde mi hlavně o to zda peníze ušetřené na zachovalém staříkovi při nákupu nespolkne později při provozu jen proto, že \"soudruzi\" z VW někde udělali chybu. A nebo naopak, že se projeví snižování nákladů a mladík se vysype dřív a hůř.
Děkuji předem za zkušenosti a mezigenerační srovnání.

Petr
reagovať
Minett
počet príspevkov11
dátum registrácie09.07.2013
Piatok 07.02.2014 16:47, .
Co je tak nějak osobně známo, tak na B5 je "nákladná" jen přední náprava, kde je potřeba čas od času měnit ramena a na B6 elektronické brzdy, které taky bohužel odchází v ne příliš příznivém intervalu. Jinak je to asi na člověku, co mu vyhovuje více ;)
reagovať
David V
počet príspevkov2067
dátum registrácie16.05.2007
Piatok 07.02.2014 22:35, RE: .
Minett napísal:
Co je tak nějak osobně známo, tak na B5 je "nákladná" jen přední náprava, kde je potřeba čas od času měnit ramena a na B6 elektronické brzdy, které taky bohužel odchází v ne příliš příznivém intervalu. Jinak je to asi na člověku, co mu vyhovuje více ;)

Na nápravu je zde pár dobrých článků a základem je auto po roce 2002.
Mně se líbí 4.0 W8, ten zvuk je opravdu charismatický.
http://www.youtube.com/watch?v=XM3sgeaDqQQ
reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Štvrtok 05.06.2014 15:27, re:
Dobrý den. Já osobně bych ve Vašem případě sáhl raději po starším voze, zejména kvůli motoru. Devatenáctistovka TDI se v praxi ukázala jako mnohem spolehlivější, než novější dvoulitr. Ten často trápí poměrně vážné závady, jako je prasklá hlava válců, problémy s filtry pevných částic nebo vadná turbodmychadla.
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.