0
späť

diskuze k tématu: Vůz do 100 000Kč - passat?

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 01.07.2013 12:06, Vůz do 100 000Kč - passat?
Dobrý den, mám možnost pořídit vůz do 100 000Kč. Představoval bych si nějaký spolehlivější, dobře vypadající, větší automobil, nenáročný na provoz a dobrou spotřebou. Využívat se bude především na delší trasy. Jelikož jsem technicky nezkušený amatér jediný vůz který jsem objevil je zatím VW PASSAT 1.9 TDI r.v. 2002 a výše protože jsem se dočetl o trpících předních nápravách výroby starší. Dočetl jsem se také že nejlepší motorizace je 81kw, prosím co je na tom pravdy a jak je na tom verze 96kw? CO bych měl také prohlížet na stránkách náhradních dílů abych si udělal přehled o jejich cenách a představu o prvotní investici?? A je dle vašeho názoru passat do 100 000Kč vůbec vhodnou volbou? Co byste mi doporučili jiného? Popřípadě na co si dát pozor u Vámi doporučených aut? Mnohokrát děkuji za váš čas a cenné informace. Hezký den
reagovať
stanikk
počet príspevkov61
dátum registrácie06.05.2013
Štvrtok 04.07.2013 11:10, Koupě jakéhokoliv ojetého vozu
sebou nese nemalé investice. Zvláště pak u bazarových vozů, kde není možno dohledat minulost.
Počítejte s tím, že krom repase přední nápravy bude třeba vyměnit:
rozvody, včetně vodní pumpy, oleje včetně převodovky a serva, tlumiče, kotouče, destičky. Zazlobit může váha vzduchu, turbo popřípadě EGR ventil.
Na kolik to přesně vyjde si snadno zjistíte na internetu. Počítejte však s investicí v řádu několika desítek tisíc korun. Odměnou Vám bude spolehlivý vůz s nízkou spotřebou.
Bylo by naivní si myslet, že za 100 000 Kč koupím vůz do kterého budu jen lít palivo a x let a x desítek tisíc km budu bez investic jezdit.
Co se týče výběru konkrétního typu automobilu záleží na vašich preferencích na tom, k čemu daný vůz používáte, co více využijete. Zdali např. velký kufr, nebo spoustu místa vzadu.
reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Pondelok 19.08.2013 22:42, Re:
Dobrý den. Passat s motorem 1.9 TDI bude dobrou volbou z hlediska spotřeby paliva a spolehlivosti. Starší agregáty TDI jsou v těchto dvou parametrech prakticky nedostižné. Rozdíl mezi verzí 81 a 96 kW je v sytému vstřikování. Ohledně choulostivé přední nápravy u VW Passat jste se dočetl správně. Při výběru proveďte důkladnou testovací jízdu, při které se stav přední nápravy ukáže nejlépe. Jinak proti koupi Passatu nic nenamítám. Zajímavou alternativou může být třeba Ford Mondeo, který vyniká svými jízdními vlastnostmi a povedenými benzínovými motory.
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.