0
späť

diskuze k tématu: Volkswagen Passat

kategórie zaradenia témy: poradna, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Sobota 11.05.2013 20:55, Volkswagen Passat
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na VW Passat r. 2002. Mám příležitost koupit tento vůz od známého, motor 1,9tdi 96kW. Vůz má ale najeto 348000 km. Z těch kilometrů mám celkem strach proto by mě zajímalo, kolik jsou schopny tyto modely s tímto motorem vydržet. Na autě jsou měněna přední ramena, což bývá u tohoto modelu problém. Jsou zde nové rozvody, na kterých je najeto 12000 km. Ve vozidle je vše funkční, kromě vyhřívání sedadla u řidiče. Trochu vržou plasty u středového panelu ale jinak vypadá auto ok. Cena je 60 000. Prosím o radu, zda se vyplatí auto kupovat. Ročně najedu okolo 15 - 20tis km. Díky, Martin
reagovať
zmazaný používateľ
počet príspevkov
dátum registrácie
Piatok 28.06.2013 20:06, Re:
Dobrý den. Pokud je vůz skutečně v takovém stavu, jaký popisujete, nebál bych se jej koupit. Má sice již hodně najeto, ale tyto motory jsou schopny při šetrném zacházení a nešizené údržbě zvládnout bez problému přes půl milionu kilometrů. V každém případě bych ale provedl důkladnou testovací jízdu a vyzkoušel, jak motor startuje zastudena. Pokud by byl již hodně opotřebený, při studeném startu by se to projevilo nejvíce. Trvejte proto na tom, abyste přišel k automobilu se studeným motorem.
reagovať
stanikk
počet príspevkov61
dátum registrácie06.05.2013
Štvrtok 04.07.2013 11:23, Proč ne.
Pokud víte kdo s tím autem a hlavně jak jezdil, tak proč ne. Na ty km bych se vůbec nedíval, protože tyto koncernové vozy bez problémů s patřičným servisem zvládají ohromné počty km. S vrzajícími plasty už toho moc nenaděláte, ale to vyhřívaní by mohla být prkotina. Jinak by mě spíše zajímalo v jakém stavu je daný vůz a co všechno se na ně měnilo, resp. bude potřeba vyměnit.
reagovať

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.